Ha començat l’any amb bones notícies per Vinaròs (i no em referisc al pessic de la grossa que va alegrar el final d’any a molts vinarossencs i que, com sempre que surt repartit, injecta diners i optimisme al teixit local). La primera parla del foment de l’ocupació. Amb els sis programes en marxa (FOTAE, FETFO, EMCORD, EMCORP, EMCUJU i EMPUJU), l’Ajuntament pressuposta 939.625 € i propicia l’ocupació de 62 dones i homes per millorar el nostre municipi i ajuntament: joves i aturats de llarga duració, persones amb formació i altres que treballen per a millorar la seua, amb contractes d’entre quatre mesos i un any. Aquesta feina de lluita contra l’atur no para ací: reprenem el 2018 la gran tasca del projecte d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral que va treballar el 2017 amb 148 persones en risc d’exclusió, organitzant cursos i tallers (orientació prelaboral, drets i igualtat, formació per la dependència, ...) i col·laborant amb cursos (amb certificats de professionalitat) del SERVEF, la Cambra de Comerç i altres entitats. Han participat 7 empreses que han donat treball a més de 20 persones, s’ha inclòs altres 17 en Tallers d’Ocupació i hem signat un protocol amb una gran cadena que vol ser el primer dels convenis amb altres empreses.

Una altra bona notícia la va donar la Conselleria d’Educació amb l’anunci de l’Escola Oficial d’Idiomes per a les comarques del nord, que tindrà seu a Vinaròs. Un reconeixement a la feina de la regidoria d’educació que complementa l’acció que es fa reforçant serveis educatius: transport escolar, beques de material o el xiquibono.

No són bones notícies per tothom; als que creuen que no hi ha salvació fora del fabrisme (campsisme i altres caciquismes) l’acció dels ajuntaments del canvi els provoca urticària i són incapaços de reconéixer que fem més amb prou menys que ells. Per acabar, un homenatge a dues publicacions d’aquest grup que tanquen: Interviú i Tiempo eren símbols de la nova llibertat i del paper d’un periodisme que lluitava contra un sistema que ens va tindre emmordassats utilitzant la premsa (del Movimiento, of course!) com arma contra el canvi.

*Alcalde de Vinaròs