Els ho he dit en més d’una ocasió, i avui ho repetiré, venen bons temps. Bons temps per Castelló i el Grau. No els hi negaré que tinc eixa estranya sensació que no en farem prou. Que no serem prou transformadors. Que ens deixarem coses per fer. Però és normal que ho pense, ja que l’experiència ens demostra que en l’Acord del Grau ens vam deixar temes per fer i que ara repleguem de nou en l’Acord de Fadrell. Com també és cert que hem posat la base per començar altres moltes coses, però cal reconéixer que als Ajuntaments i la Generalitat ens falta múscul, ens falta finançament, ens falta, de vegades, organització. I clar, hi ha temes que per solucionar-los, requereixen un Govern en Madrid, que ni està, ni l’esperem, IBEX i CIS mediante.

Però bé, més enllà d’aquesta manera de remugar que ens caracteritza a alguns castellonencs, cal ser positiu perquè la realitat és que venen bons temps.

El treball que hem realitzat els darrers quatre anys ha donat els seus fruits, Compromís estem especialment orgullosos dels canvis que hem propiciat.

D’ací a poc temps finalitzarem obres, com la de la plaça Josefina Lopez o el Parc de la Panderola al Grau. Amb la construcció del col·lector de Borriol vam aconseguir importants millores per la infraestructura de depuració d’aigües; en plena campanya, vam obrir el pont que connecta el Raval Universitari amb la carretera de L’Alcora; i aviat la remodelació tan reclamada del Camí la Plana serà una realitat.

En aquesta legislatura posarem en marxa reformes integrals en escoles com el Mestre Canós, Herrero i Sebastian Elcano, i finalitzarem el centre de Salut del Raval Universitari que fa tant de temps que es reclamava i del que alguns parlen sense saber, ni voler saber-ho, que ja fa temps que s’està treballant en ell. Cal recordar que la setmana passada ja els explicava les inversions que estem fent en l’Estadi Municipal de Castàlia.

L’Acord de Fadrell replega també facilitar a la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra la construcció d’una nova residència de gent gran al districte sud, un obra més que necessària per a atendre als nostres majors amb la dignitat que mereixen.

Perquè més enllà de totes aquestes obres, venen temps de fer polítiques transformadores. Per això vetllarem per lluitar contra la soledat de majors i dependents, ampliarem la xarxa d’escoles infantils de dos anys, posarem en marxa la recollida de residus orgànics, seguirem amb els treballs d’arqueologia en el Castell Vell i adequarem el camí la Ratlla. Perquè no ens hem passat quatre anys dient que faríem coses, sinó que anunciàvem el que, com poden veure, estem fent.

JA VEUEN, tantes i tantes coses que des de Compromís hem considerat i considerem prioritàries, polítiques que posen a les persones en el centre perquè ja ho hem dit moltes vegades: «hem vingut a rescatar persones» i això que moltes de les coses que hem fet no les puc nomenar per falta d’espai.

No ho dubten, per a Castelló venen bons temps, encara que moltes transformacions, moltes polítiques valentes, necessitaran justament això, de temps i la col·laboració de totes i tots vostés, per esdevenir una veritable realitat. Açò pel que fa a la política municipal, de l’estatal ja tal...

*Portaveu de Compromís i regidor a l’Ajuntament de Castelló