Ara fa apenes uns mesos, Borriana va rebre una de les millors notícies per al seu futur més immediat. Europa concedia els Fons Feder, amb un total de 10 milions d’euros entre Europa i Ajuntament, amb una estratègia per transformar la nostra ciutat. Projectes adherits a una idea final de ciutat europea, en la que es combina la regeneració del centre de la ciutat, la millora de la mobilitat de les persones, l’eficiència energètica i el medi ambient i la inclusió social. Pilars d’una ciutat en els que estic convençut totes les persones del món voldrien conviure i gaudir d’ella.

I per a que això ocórrega s’ha de treballar simplement en el full de ruta que vam presentar. En una estratègia basada en la realitat de la ciutat i en la seua transformació. És necessari que la ciutadania conega de prop tots els projectes inclosos en els Fons Feder per a que siguen coneixedors, i sobre tot, que puguen participar en els processos que els duran endavant.

Aspectes tan importants com la regeneració urbana del casc històric i el seu patrimoni, l’acondicionament de l’entorn de l’ermita de Sant Blai, la rehabilitació de la Casa de la Cultura, la regeneració urbana del barri de La Bosca..., són projectes de futur, que no es podran acabar en un any, ni en dos, i que necessitaran de la participació de la gent per a poder transformar la nostra ciutat. Un exemple de participació que s’ha d’encetar quan abans és l’acondicionament i millora de tot el parc litoral de l’Arenal com a un dels projectes que més reclama la gent per a fer de Borriana una ciutat diferent, que compte amb zones verdes, serveis i una oferta d’oci que es sume al valor de la platja.

És cert que Borriana ha rebut l’enhorabona de tindre els Fons Feder, i que el procés que s’ha encetat és llarg i amb molt de treball poc vistós fins que els veïns i veïnes puguen començar a veure resultats a peu de carrer, però també el treball que ara s’està fent és necessari per arribar a bon port.

Cal treballar sense parar per a que els projectes que Borriana ha aconseguit es materialitzen, i sobretot, els puguen gaudir els nostres veïns i veïnes. Borriana, ciutat europea.

*Regidor de Patrimoni de Borriana