En uns dies entrarem en l’any nou, i els reptes per al futur més pròxim han d’estar preparats per fer de Borriana una ciutat més amable i habitable. Els comptes municipals són la fulla de ruta. El proper any s’hauran de licitar nous contractes com el servei de neteja, de recollida de residus i el de jardineria, una demanda dels nostres veïns i veïnes que volen una ciutat més neta, en la que perseguir un projecte de municipi per a les persones.

Infraestructures com l’avinguda al Port, al Grau, i ara la finalització a l’estació de tren, van encaminades a crear una ciutat més verda. I amb eixa finalitat, obtindrem l’eficiència energètica en els edificis municipals amb el canvi de la il·luminació. A més, és important el terme agrícola i la rehabilitació dels camins rurals, als que destinarem l’ajuda del Pla 135 de la Diputació de Castelló, i sumarem inversió municipal, per solucionar les deficiències.

Centrem els esforços en un centre nou per a Serveis Socials. Poc més de 1,7 milions per poder concentrar els esforços de tots els serveis que volem engegar des de les regidores d’Inclusió i Serveis Socials. És important continuar amb noves polítiques socials, en espais amb les condicions necessàries. El Pla d’Igualtat i el Pla d’Inclusió, i partides com Família i Infància, són reptes per dur endavant plans necessaris en una societat que necessita respostes a problemes de les persones. En Educació, serà l’any de l’inici del nou IES Jaume I amb 3,4 milions dels 14 que costarà l’obra, per a tindre el millor centre educatiu valencià.

En Ocupació, quasi duplicarem la inversió amb vora 300.000 euros, per a tallers d’ocupació, contractacions com les que ja s’estan fent els últims anys. Un dels aspectes que ens marca el Pla Estratègic de Turisme és la millora del patrimoni municipal. Amb l’entorn de Sant Blai, la muralla i torre de Sant Pasqual, i el refugi antiaeri, hem donat passos importants, i cal continuar rehabilitant la Casa de la Cultura. Borriana té un projecte marcat des que Compromís va entrar al govern en 2015, lligat a les inversions dels Fons Feder europeus, i basat en una ciutat més habitable, verda i visitable. És un repte abordar el projecte de l’Arenal, i en 2020 és el moment de decidir què volem a la nostra zona més afamada de la mar. Un projecte que anirà acompanyat d’una inversió de vora 800.000 euros per fer la primera fase del projecte dins dels Fons Feder en 2021. Perseguim una Borriana preparada per al futur.

*Regidor de Compromís per Borriana