Borriana es mou, i tant és així que no hem parat d’avaluar, analitzar i emprendre iniciatives en totes les àrees de competència municipal per col·laborar i ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a aportar solucions davant la crisi sanitària, social i econòmica sense precedents provocada per la covid-19, i encara en vindran moltes més.

Centrats en el comerç, estem impulsant una plataforma comercial, Borriana es mou, per a ajudar a potenciar el comerç local quan s’inicie el desconfinament, i també promovent la venda a domicili, i preparant una campanya de conscienciació sobre la necessitat de confiar en el comerç local. Aquestes són només algunes de les mesures del pla local que l’Ajuntament, juntament amb la Federació de Comerç, han posat en marxa per tal d’activar i ajudar el comerç local i pal·liar les conseqüències de la pandèmia.

Ara, cal invertir tots els recursos per a fer fort el nostre comerç i preparar-los per al que vindrà. Per això des del Consistori també estem estudiant la viabilitat administrativa d’altres mesures, concretament d’ajudes econòmiques directes i indirectes i, també, conjuntament amb la Federació de Comerç es treballa en la formació per a comerços i en la protecció.

I tot això és fruit de l’incessant treball realitzat des de la regidoria de Comerç i la Federació de Comerç, als quals vull agrair el treball i les hores invertides, per tal de explorar i analitzar accions, perquè ara és el moment de sumar.

Però no serà l’única proposta. Demà mateix, en la Junta de Portaveus, proposarem a tots els grups polítics municipals la creació d’una Comissió per a la reactivació econòmica de Borriana que estarà formada per tècnics municipals, tots els grups de la corporació i per tècnics i especialistes del món econòmic i empresarial. A més, reajustarem els pressuposts de les Regidories per a posar els diners allà on siga necessari.

També hem començat el repartiment de 6.000 màsqueres a la població, unes adquirides pel Consistori i unes altres gestionades amb la DG d’Emergències. Les primeres mil les hem facilitades al Centre de Salud perquè les puguen distribuir entre persones i famílies prioritàries, i les altres 5.000 les distribuïm entre diversos col·lectius, com ara, pescadors, comerços oberts, entitats...

Pròximament, comptarem amb les 25.000 màsqueres més adquirides a través de la Diputació, per a poder arribar a la majoria dels nostres veïns i veïnes que és la nostra prioritat.

*Alcaldesa de Borriana