Borriana té futur perquè atresora joves amb talent, implicats, mobilitzats i compromesos per a construir una societat millor i per a avançar cap a un futur més just, més solidari i més humà, en un món que està, inevitablement, canviant a causa de la crisi sanitària, social i econòmica del coronavirus.

Aquests joves són els arquitectes del futur, en les seues mans tenen la sempre engrescadora i ingent tasca de transformar la societat, véncer el desencoratjament i arraconar el derrotisme. I així serà perquè a Borriana comptem amb persones joves compromeses amb causes solidàries i socials, amb valors, amb preocupacions humanitàries.

Ho demostren cada dia, però en la situació actual, impressiona encara més la seua capacitat i predisposició a ajudar els altres sacrificant el seu temps en benefici de les persones que ho necessiten. Com a mostra d’aquesta implicació i solidaritat de la joventut de Borriana, vull destacar i posar en valor els joves del Centre Juvenil Salesià Porta Oberta i de l’Agrupament Escorta Borriana, capaços de treballar colze a colze i de col·laborar amb les institucions per a fer front a la falta d’aliments i productes de primera necessitat.

LA GENEROSITAT i l’esperit de servei d’aquests joves, capaços de mirar de manera compromesa i solidària els altres i, amb l’objectiu d’ajudar les persones amb pocs recursos i famílies en risc d’exclusió social, s’han esforçat a les portes dels supermercats de Borriana, per a arreplegar aliments i altres productes de primera necessitat per a donar-los a Càritas.

Joves que des del primer moment es van posar a la nostra disposició per a ajudar i col·laborar amb l’Ajuntament en la batalla contra la covid-19, i així ho han fet en diverses accions, sempre que ha calgut, com en l’ensobrat i el repartiment de material sanitari de protecció entre el comerç de la ciutat, al costat del voluntariat de Creu Roja Borriana i representants municipals.

JOVES que, diàriament, des de les seues entitats i de forma voluntària, amb aquest criteri, aquesta voluntat i aquesta capacitat d’ajudar, impulsen i promouen alternatives d’oci didàctic i pedagògic per a la població infantil i juvenil de la nostra ciutat i que, a més a més, en aquesta difícil situació que estem passant han continuat amb ofertes d’activitats on-line.

Uns joves que s’enfronten a una conjuntura complicada i alhora engrescadora, amb els grans reptes de la humanitat que determinen el present: pandèmia sanitària, crisi climàtica, desigualtat de gènere, migracions forçoses, desigualtats socials, violència i cultura per la pau, defensa dels drets humans. I, no obstant això, uns joves que ens fan albirar amb una mirada d’esperança el futur, perquè una joventut solidària avui és el que construirà una societat millor en el futur.

*Alcaldessa de Borriana