El compromís fins al final és fonamental i per això els socialistes demanem la vostra implicació, perquè el proper dilluns tinguem un govern fort, progressista i estable. Entre tots i totes trencarem el mur del bloqueig, perquè si el PSOE guanya a Madrid, Borriana guanya.

No ens enganyem, en les eleccions del diumenge Borriana es juga molt, perquè que el PSOE lidere el Govern d’Espanya repercuteix directament en el bon govern de autonomies, municipis i, en definitiva, en els nostres veïns i veïnes.

Perquè en les eleccions generals, també ens juguem poder tornar a oferir als nostres conciutadans i conciutadanes projectes tan importants com el que ens ha proporcionat el ministeri de Treball i Seguretat Social amb la cessió per a 30 anys de l’antic edifici de l’ambulatori per a albergar uns renovats Serveis Socials. O com la col·laboració contínua del Ministeri de Medi Ambient ha possibilitat la regeneració dels espais naturals del nostre terme municipal.

I ara sí, hem d’aconseguir concentrar totes les forces en el PSOE perquè, ara sí, és el moment de tornar a implicar-se, votar i fer que a Borriana continuen passant coses importants. Per això, ara sí, hem de continuar creixent en drets socials, civils i en llibertats sense restriccions que ens permeten construir la convivència a Espanya i polítiques socials en benefici dels espanyols.

Com que l’argument més potent, més sincer i amb més pes és la gestió, tan sols serà suficient recordar-ne unes pinzellades. El Govern socialista ha recuperat la Seguretat Social per a les cuidadores no professionals de persones dependents, ha apujat el SMI, ha augmentat el bo social elèctric, ha abaixat la factura de la llum i hi ha 18.000 becaris més.

A més, tenim més propostes ambicioses en l’àmbit de la política social: introduir un Ingrés Mínim Vital, la gratuïtat de l’educació de 0-3 anys que la Comunitat ja està avançant-se amb el Govern socialista de Ximo Puig, multiplicar el nombre de beques, acabar amb els copagaments sanitaris, derogar la Llei mordassa, impulsar l’emancipació juvenil o el nou dret a la mort digna.

O en matèria d’Igualtat en què advoquem per una Llei d’Igualtat Salarial, un Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, una reforma del Codi Penal perquè només «sí siga que sí», i permisos de paternitat de 18 setmanes en 2024...

Ara és el moment de poder continuar impulsant polítiques socials amb un Govern fort, progressista i estable per a tots i per a totes. Ara sí.

*Alcaldesa de Borriana