Ja fa un temps que la desencertada i poc clara frase de «Eme punto» Rajoy «los catalanes hacen cosas» es va fer famosa. I vull recuperar-la per exposar-los a continuació el treball que durant el darrer any que ara acaba hem portat endavant a la ciutat de Borriana. Perquè si per tal de parlar bé d’algú, s’utilitza la frase «hacen cosas», imaginen-se vostès quan del que es tracta es de criticar o auditar la feina d’un equip de govern per part de l’oposició municipal.

A Borriana, s’ha mentit, s’ha difamat, s’ha anat a fer mal mesclant qüestions personals dels i les representants municipals amb la feina que cada dia realitzen. I contra això, només voldria que poguérem fer un exercici comparatiu sobre el que des de fa dos anys i mig volem per a Borriana, i el que s’havia fet fins a eixe mateix moment de 2015.

Només cal que qualsevol veí o veïna de Borriana faja una passejada entre la ciutat i el seu Port per vore com dos projectes tan summament necessaris per a Borriana com el vial d’unió de totes dues zones o la construcció del CEIP Cardenal Tarancón a pocs metres, són una realitat. Dos projectes que des de feia dècades (si, dècades perquè tota una generació ha viscut la seua educació en barracons durant onze anys), eren més que reclamats i necessaris per al desenvolupament de la nostra ciutat. I un bon exemple de la feina que des de fa més de dos anys portem endavant de forma coordinada i cooperativa amb la Generalitat. Un desenvolupament que hem volgut que a Borriana s’adapte als nous temps, a la nova realitat de les ciutats europees, per això hem triat el camí d’un desenvolupament sostenible integrat com el que també ha permès la recepció dels fons FEDER a través de l’aplicació de l’Estratègia EDUSI. Un altre exemple de treball coordinat i conjunt entre institucions. Durant 2017 ja hem millorat diferents zones de la ciutat per portar-les cap a eixa protecció del patrimoni cultural i històric de la mà del desenvolupament sostenible. I ho seguirem fent en 2018. Hem plantat la gens despreciable xifra de 2.000 arbres al Clot. I ho seguirem fent en 2018. Hem millorat l’accessibilitat, la imatge o els serveis públics de la nostra ciutat. I ho tornarem a fer a 2018. I durant els darrers 365 dies, hem tornat a congelar els impostos municipals, per tal que eixa oposició que només ha trobat en un fals ball de sillons l’únic argument per criticar-nos i no aportar absolutament res al futur de Borriana.

Per tant, m’agradaria acabar dient que a Borriana «hacemos cosas», és més, hem fet «muchas cosas», i durant 2018, les seguirem fent.

*Alcaldessa de Borriana