No hi ha dubte que Borriana sorprén i agrada amb un mar de possibilitats i, per això, seguint el full de ruta traçat en el Pla Estratègic de Turisme, estem posant en valor els recursos amb major potencial per a posicionar el municipi com a destinació capaç de promoure demanda turística i creixement econòmic.

Amb aquest objectiu, des del govern municipal ja hem desenvolupat nombroses mesures incloses en el Pla Estratègic, com ara, les bonificacions de fins al 95% en nova construcció o ampliació d’hotels, càmpings o altres serveis d’hostalatge destinats al turisme.

Emmarcada també en el Pla Estratègic, hem realitzat la conversió en zona de vianants de part del centre històric i es preveu per a aquesta legislatura remodelar-lo mitjançant un projecte d’ordenació, adequació i disseny urbà.

Per a continuar potenciant les falles com a recurs turístic, el consistori ha augmentat enguany la subvenció a la Federació de Falles en 5.000 euros més per a dotar d’un guia el Museu Faller.

Entre les línies estratègiques del Pla també figura l’impuls dels recursos agroalimentaris, així, l’Ajuntament al costat de l’Associació d’Hostaleria dóna a conéixer i potencia els sabors de Borriana a través de jornades gastronòmiques en què els productes de proximitat i genuïns són els protagonistes: la cullera, la taronja, el polp i la sépia, incloent també un producte amb marca pròpia, el coent de Borriana.

Un altre dels punts forts és la de potenciar recursos del patrimoni i la cultura. Per això, estem preparant un esdeveniment per als dies 3, 4 i 5 d’abril en què Borriana tornarà a l’esplendor i l’auge que el comerç de la taronja va suposar en el primer terç del segle passat. La ciutat serà escenari d’exposicions, visites guiades, recreacions i teatralitzacions, gastronomia, i música.

Per a promocionar els variats i nombrosos atractius hem acostat a Fitur la nostra història, el patrimoni, i l’àmplia i qualificada oferta cultural, musical i d’oci i enguany, especialment, les Creus de Maig, declarades Festa d’Interès Turístic Provincial. Així, Borriana va sorprendre amb la confecció i exhibició d’una Creu de Maig.

Des d’aquestes línies vull, en nom del consistori i dels veïns i veïnes de Borriana, agrair de tot cor a totes les persones, falleres i fallers, que es van implicar en aquesta aventura, el seu esforç, dedicació i tenacitat pel municipi.

*Alcaldesa de Borriana