Tenim bons motius per a celebrar i ser partícips del Nadal. En aquesta època, compartir les tradicions en família i transmetre la importància de donar i rebre amor, alimentar l’esperit i gaudir de les xicotetes coses, es converteixen en el millor regal que podem oferir a les persones que més estimem.

Per això, i a pesar de la pandèmia del coronavirus, també hem de fer arribar el Nadal a tots els sectors de la ciutat, per tal que l’esperit i la il·lusió arribe a la màxima quantitat possible dels nostres conciutadans. Amb aquesta intenció hem impulsat una campanya nadalenca sota el lema Borriana es mou també al Nadal , que aglutina diferents activitats i propostes amb la intenció d’activar i ajudar el comerç local i pal·liar les conseqüències negatives de la covid-19. Una campanya amb noves propostes per a la Fira de Nadal, targetes rasca , sortejos de vals de compres, concursos d’aparadors, i amb més ambientació i il·luminació nadalenca, entre d’altres.

Una campanya amb una inversió municipal de més de 150.000 euros per a la dinamització del comerç local, dirigida a la conscienciació sobre la necessitat de confiar en el comerç de proximitat, el comerç local, i fonamentada en tres grans pilars basats en peticions del comerç de la ciutat, que han estat traslladats al consistori en diverses reunions de treball: la conscienciació, la dinamització i un entorn agradable.

Tot això ha sigut el fruit de l’incessant treball realitzat des de la regidoria de Comerç i la Federació de Comerç, als quals vull agrair el treball i les hores invertides per tal d’explorar i analitzar accions de promoció del nostre comerç, perquè ara és el moment d’escoltar i de sumar pel be del nostre poble.

Amb Borriana es mou també al Nadal , l’Ajuntament i la Federació de Comerç hem treballat colze a colze per la reactivació econòmica i comercial de la nostra ciutat, per afavorir la recuperació dels autònoms, les pimes i els sectors productius més afectats per la desacceleració davant la paralització a conseqüència de l’actual crisi sanitària.

Els xicotets i mitjans comerços creen ciutat perquè mantenen vius els centres urbans i els barris, per la qual cosa anime els veïns i les veïnes de Borriana perquè realitzen les seues compres nadalenques en aquests negocis, els nostres comerços. Adquirir productes en els establiments més pròxims també repercuteix de forma positiva en el nostre medi ambient, ja que evitem desplaçaments innecessaris en vehicles.

Vull fer una crida a l’esperança i a la celebració en aquests temps durs de pandèmia, però sobretot i davant la proximitat de les celebracions de les festes de Nadal vull cridar a la consciència col·lectiva i a la responsabilitat individual, alhora que vull recordar que tots som ciutat i tots fem ciutat. H

*Alcaldessa de Borriana