Deia el cantautor valencià Raimon que hi havia una terra al nord on es pot gaudir de «tots els colors del verd» amb una sola mirada als seus paisatges. Ahir a Borriana, i esperem que a partir d’ara siga de forma diària, vam voler que tots els colors de l’arc de Sant Martí inundaren la Plaça Major, i ho feren com a símbol de la consecució de noves llibertats, nous drets civils dels que també en volem ser bandera. I així va quedar reflectit amb la bandera de l’Arc de Sant Martí que representa a tot el col·lectiu LGTBI+ penjada a la balconada d’un Ajuntament on des de fa dos anys, volem que tot veí i veïna veja defensades i respectades les seues diferents formes d’estimar, de gaudir o de formar part de la societat.

Una reivindicació que a la nostra ciutat va ser recolzada de forma unànime per tots el grups polítics a través de l’aprovació d’una Declaració Institucional on ens comprometem, entre d’altres, a denunciar qualsevol acte en contra de les llibertats sexuals i de gènere dels nostres veïns i veïnes, i a la vegada, engegar mesures per promoure el respecte cap a la diversitat afectiva. Així ho vam llegir i traslladar a la ciutadania, atès que els municipis som els espais més propers a la ciutadania, i per això hem de jugar un paper capital en la normalització total del col·lectiu LGTBI +.

EM VA AGRADAR molt assistir a l’acte de presentació de la darrera obra de Fani Grande, on es va parlar de la celebració del Dia de l’Orgull com una necessitat de visibilitzar les lluites de tants i tants col·lectius socials, durant tants i tants anys, i com l’èxit final i definitiu serà que un dia no hagem de celebrar-ho perquè voldrà dir que cap persona se sent assetjada, observada o discriminada per la seua condició sexual o de gènere. Serà eixe dia quan podrem dir que a Borriana fa molts anys que vam voler que «tots els colors de l’Arc de Sant Martí» foren els que cada dia pintaren de drets civils els carrers de la nostra ciutat.

*Alcaldessa de Borriana