Els valencians i les valencianes van demostrar diumenge passat que han vist en Compromís la clau per a perllongar les polítiques socials, educatives i econòmiques del pacte del Botànic. Milers de persones han apostat per nosaltres com a força motivadora del canvi al nostre territori i han avalat amb la seua confiança la gestió dels consellers i la vicepresidenta al capdavant de la Generalitat.

A la demarcació de Castelló, l’increment per a Compromís ha sigut de més de 3.000 vots i això vol dir que els nostres veïns ens consideren la garantia que al País Valencià hi haja un govern progressista, transparent i valent. Així serà el Botànic II del qual parla la vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra.

I ho serà a pesar que Compromís tenia tots els factors en contra en aquestes eleccions. L’avançament electoral impulsat per Ximo Puig i la coincidència amb els comicis estatals haurien pogut portar els electors cap a un vot homogeni que hauria donat ales als partits amb presència a tot l’Estat. De fet, així ha passat al Congrés.

Eixe avançament va posar en perill el govern del Botànic i hauria pogut permetre que les dretes recuperaren les Corts Valencianes. Però la consciència, el seny i la voluntat de la ciutadania per mantenir les polítiques que vam encetar fa quatre anys han estat decisives. Els valencians i les valencianes saben allò que els convé i han apostat amb tota claredat i sense por per reeditar eixe pacte de govern d’esquerres.

Per això vull donar les gràcies a totes les persones que diumenge van omplir les urnes de somriures. Vull reconeixer-vos la positivitat amb què vau acudir a votar i vull agrair-vos la confiança en un Compromís que ara està més segur que mai que el camí que hem obert és el correcte i que la feina incansable de l’última legislatura ha pagat i continuarà pagant la pena.

Tindrem Botànic novament. Tindrem quatre anys més de polítiques valentes. Ara, només ens queda un espenta i confirmar aquesta força en les municipals del 26 de maig. Amb vosaltres i per vosaltres, serem imparables.

*Candidata de Compromís per Almassora i primera tinent d’Alcaldia