Ahir vam presentar el nostre projecte per a construir l’Almassora del futur. El programa de mesures que Compromís per Almassora ha dissenyat per als pròxims quatre anys reprén la millor part de les polítiques valentes i per a les persones que hem portat a terme i en planteja de noves per a generar oportunitats i benestar entre les veïnes i els veïns del meu poble.

Ens van acompanyar l’eurodiputat Jordi Sebastià i escoltant vam recordar que malgrat que sempre pareix que Brussel·les estiga molt lluny, que allò que es decideix a l’Europarlament no ens afecta, a Almassora sabem de primera mà que sí. Ho fa en positiu, com amb els fons Feder i ho fan també en negatiu, com amb les decisions que han afonat la nostra taronja.

El representant a Europa de Compromís en va recordar que només nosaltres ens vam oposar al tractat amb Sud-àfrica. Per molt que diguen uns i uns altres, ací defensen una cosa i allà, la fan exactament la contrària. Sí, Europa està més prop del que ens pensem i per això el pròxim 26 de maig tenim la responsabilitat de triar un projecte compromés amb els nostres interessos.

Pels interessos dels almassorins, treballarem també des del grup local de Compromís, un grup que fa vora quatre anys que Compromís per Almassora es va convertir en el motor del canvi a Almassora i en eixe temps ha generat les oportunitats que els veïns i les veïnes del meu poble necessitaven per a superar una crisi salvatge que les retallades només van agreujar.

Les retallades a la residència de persones majors que van deixar el centre al límit quant a recursos de personal en són un exemple. Com exemplar ha sigut l’empenta de Diana Belliure per revertir eixa situació i ampliar la plantilla, com ja passa. Immediata va ser la nostra decisió de llevar el Recinte Fester del costat d’aquest centre. I com que les polítiques valentes donen resultats, la nova ubicació ha reduït les molèsties per sorolls i ens ha valgut la felicitació de nombrosos col·lectius veïnals.

En 2017 vaig cedir l’alcaldia per a complir amb el pacte de govern i ho vaig fer amb el bon gust de boca que deixa saber que el nostre projecte de desenvolupament sostenible ens portaria cinc milions d’euros de subvencions europees per a consolidar iniciatives tan importants com la pantalla verda o la recuperació de l’entorn del Millars i de Santa Quitèria. Perquè sí, Brussel·les està més prop del que ens sembla i, molt prompte, el nostre projecte consolidarà la transformació d’Almassora.

*Alcaldable Compromís per Almassora