Si Compromís volia arribar a les institucions no era per l’ànsia de manar, com els passa a alguns tots els dies, sinó per respondre a necessitats i drets que tenen els veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats. I a Borriana ha passat que, ara fa vora dos anys, els i les alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló tenen una connexió directa des de la nostra ciutat fins a la UJI. Una necessitat que es palpava en el sector universitari, i que s’ha transformat en un dret i servei per a totes i tots els borrianencs.

Des del seu inici, el servei compta amb més de 1.000 alumnes setmanals, entre les poblacions de Borriana i Almassora. Els estudiants més joves poden tindre un servei directe, i sense transbords, per poder estudiar cada dia a les nostres comarques. Encara que ara parega que el servei és un èxit, i que l’aposta que es va realitzar haja sigut tot un encert, dur-la endavant no va ser gens fàcil. Primer que tot, ha sigut un bus en el que molt pocs creien, i que va nàixer de reunions a València, Castelló i Diputació, on algunes d’elles no varen fructificar. Era el moment de donar un pas endavant sense l’ajuda del govern provincial, aquell que ha d’estar per cohesionar i ajudar a les seues ciutats. Encara així, sense ajuda, i amb recursos propis, el 11 de setembre del 2017 el servei va arrancar; i la proposta que es va fer al govern provincial per a col·laborar ha quedat en un caixó tancada, encara avui.

Ara bé, amb aquesta prova pilot, que ara ja té poc de prova i de pilot, on s’ha demostrat que la necessitat era més que mai obligada, el Govern del Botànic, la Generalitat Valenciana, ha donat un pas endavant, amb una iniciativa sorgida de dos regidors, a Almassora i Borriana, per a fer-lo realitat, i introduir el servei de connexió amb la UJI en una línia ordinària a partir de la pròxima concessió.

FETS COM AQUESTS, ens fan creure en la política que busca millorar la vida de les persones, busca tendir serveis allà on no hi havia, i que la necessitat els ha fet creure. Creure en una política que estiga al costat de les persones, i fer que un servei que no era existent, s’haja tornat necessari. Una política que mire realment als veïns i veïnes de la nostra ciutat, i deixe de costat l’odi i els enfrontaments. Una política que treballe pel més valuós que té Borriana, que són les seues persones, els seus habitants, que es mereixen creure en una política per a elles i ells, que ompliguen els carrers de vida. Un bus per a creure.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana