El servilisme centralista que practica el PP d’Isabel Bonig li ha portat a erigir-se en Virreina del Levante Español per a seguir ofrenant noves glòries, encara que siga a costa de sacrificar la dignitat i el benestar de valencians i valencianes. Bàsicament la reacció antivalencianista del Partido Popular és conseqüència de la corrupció generalitzada que els ofega i del creixement de Ciudadanos, que a poc a poc se’ls hi menja l’electorat. D’una banda, el PP tracta de tapar la seua corrupció sistèmica generant soroll mediàtic i d’altra banda, la pugna que manté amb Ciudadanos per veure qui és més reaccionari i treu més rèdit electoral al conflicte territorial els ha dut bastir un discurs carregat d’odi, xenofòbia i antivalencianisme.

Encara que l’estratègia de dividir i enfrontar a la ciutadania no és nova, és cert que el paper central que juga el País Valencià en aquests moments fa que PP i C’s es llancen a la desesperada a denunciar qualsevol cosa que faça olor a valencianisme amb l’excusa que existeix una suposada agenda oculta per a reproduir el procés al País Valencià.

Lluny de fer oposició política al Govern del Botànic posant en evidència les seues mancances i en lloc de fer front comú exigint al Govern de Rajoy un finançament just per als valencians i valencianes, Bonig ha decidit llançar una ofensiva totalitària centrada en les escoles, on al seu parer els nostres fills i filles són adoctrinades pels mestres. Bonig pretén crear llistes de mestres i professors que, segons els seus criteris, adoctrinen als nostres fills i filles durant les classes. Així, qualsevol pare, mare o alumna podrà delatar de forma anònima als professionals de l’ensenyament que vulguen i les seues dades passaran a formar part de les llistes negres del PP. Més enllà de la legalitat o no de la iniciativa, ja sabem què és capaç de fer el PP amb la informació que emmagatzemen en els seus ordinadors, arribant a guardar durant anys vídeos compromesos dels seus propis militants i càrrecs públics per a fer-los caure quan molesten al partit. Imaginen vostès què els hi poden fer als mestres delatats en cas que el PP torne a governar? Quina por.

*Regidor de CSenMoviment