Com a Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Borriana avui m’agradaria parlar-vos sobre tot el que està passant dins aquest àmbit a la nostra ciutat. Perquè com a docent sempre he entès que l’educació té una part que requerix d’esforç per part de qui se n’encarrega de dur a terme el procés, i paciència per acabar veient uns resultats que en molts casos tarden anys en manifestar-se com aprenentatge portat a la pràctica. Per això crec clau caminar de la mà dels nous temps educatius.

I us parle de Borriana perquè des de fa alguns d’anys la comunitat docent, els professionals i la mateixa administració pública hem volgut tornar a situar l’educació en el lloc que creiem que li pertoca. Aquesta mateixa setmana he assistit a la presentació d’un més que innovador projecte educatiu que s’ha implantat a l’IES Jaume I. L’esforç i treball de la direcció i l’equip docent ha fet que, sense cap tipus de dubte, siga un projecte i una fórmula totalment innovadora i trencadora en el territori valencià. Unir aprenentatge-servei, amb projectes i innovació tecnològica acabarà donant uns fruits ben dolços en els valors i forma de treballar dels i les que avui són estudiants.

I eixe mateix dia, em reunia amb dos joves de Borriana que també amb l’esforç conjunt de les regidories d’Educació i Joventut iniciaran en pocs dies el projecte de La Llar-Espai de Creixement Familiar, on setmanalment es reuniran amb pares i mares d’adolescents que vulguen seguir millorant la relació familiar, el tracte, la comunicació o qualsevol aspecte que tinga a vore amb l’etapa vital que ells i elles travessen. I li podem sumar el projecte Erasmus+ on participen diferents centres de la ciutat. O la Setmana de l’Educació que celebra també aquests dies el col·legi Salesià. Són exemples dels canvis, renovacions i avanços que estem vivint en el món de l’educació a Borriana, i ens n’hem de sentir orgulloses de poder gaudir-los, aprofitar-los i fer d’ells la llavor que sembrem avui i que, encara que tarde anys en florir, acabarà donant-nos alegries com a societat tolerant, moderna i adaptada als temps que corren, o que caminen, que també és un bon ritme.

*Alcaldessa de Borriana