Aningú li agrada haver de suspendre festes i events, i més quan s’ha estat treballant tot l’any per a poder passar-ho bé i celebrar dita festivitat. Però donada la situació actual, amb la pandèmia, la responsabilitat ens diu, que malgrat el nostre cor, s’ha de donar eixe pas que ningú vol. I es el cas que han fet les dos falles d’Almenara (El Compromís i Plaça Els Pescadors) davant un futur ple d’incertesa per a enguany. El mateix ha fet la comissió de festes de Dalt de la Muralla, que devia oferir les seues activitats a finals del mes de juny. Malgrat que siga difícil, des d’ací vull valorar la responsabilitat i altura de mires de les directives de les falles i la festa perquè amb la salut no es pot jugar.

Qualsevol suspensió, i més per aquestos motius, és dura. Per això des d’aquestes línies vull reconèixer la tasca de les falles i les festes de dalt de la Muralla realitzada enguany, encara que no voran la llum els seus preparatius. I des d’ací animar a les comissions falleres i festes a no decaure, a seguir treballant per a continuar el proper 2021 amb el parèntesi d’enguany. També animar als veïns i veïnes, per dir-los, que totes aquestes celebracions festives tornaran.

També dir que amb una cancel·lació festiva, també té una gran afecció econòmica en diversos sectors, com el dels artistes fallers, oci, restauració, pirotècnia, flors, impremtes, músics, orquestres, o fins i tot el taurí en el cas de Dalt de la Muralla. Des d’ací valorar molt positivament que les comissions pensen l’any que ve ampliar programació fallera i ajudar als artistes i altres gremis afectats. Des del consistori, també intentarem col·laborar. Altre aspecte és el personal, en concret de les falleres majors, que repetiran el proper any, com no podia ser d’altra manera. Des d’ací, només donar molts ànims a comissions i festes.

Però açò no ha acabat, i l’ incertesa del futur i com seran les coses provisionalment a l’anomenada nova normalitat, amb les restriccions que puguen haver, ens fa començar a plantejar molt seriosament els propers reptes festius de la localitat per a enguany. És l’hora de començar a debatre què farem amb les festes d’estiu i amb les festes patronals de finals de setembre. És l’hora de consultar i decidir, sempre amb la salut, com a element prioritari.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV de la província de Castelló