La sang em puja al cap/I el cor em diu que sí/El cervell diu que sí/I tot en mi és un sí/Que mai no acabarà/Canto a la vida sí! Són aquests uns versos que probablement podrem sentir el proper diumenge al CMC de la Mercè de Borriana, on l’emac (espais de música i art contemporani) ens portarà l’actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés. I són aquests uns versos que crec que reflectixen bé els objectius d’aquells que hem treballat colze a colze durant els darrers tres anys per tindre a la nostra ciutat un festival com l’emac. Volem aconseguir que la gent de Borriana torne a emocionar-se amb tot allò que se li oferix a nivell cultural. Que senta que ja no som una ciutat de segona pel que fa a les programacions teatrals, musicals i culturals que durant anys se centraven en l’autocomplacència i no en l’interés que desperten els artistes entre els nostres veïns i veïnes. I la raó de què això fóra així i nosaltres decidírem canviar-ho s’explica amb una sola paraula: feina.

FEINA per treballar durant mesos en la contractació de gent com Maria Arnal i Marcel Bagés, però també TVERSKY, Gener, Navvier o La Plata que també estaran aquest cap de setmana omplint de música Borriana. Feina per tancar contractes, preparar infraestructura, coordinar tasques prèvies, tindre en compte als artistes locals o engrescar-se pensant que val la pena treballar dur per tal que el nivell de la vida cultural de Borriana seguisca creixent.

L’emac naix fa tres anys de la il·lusió, però també de la cerca de justícia de poder gaudir a la nostra ciutat del que moltes vegades només podem vore a grans circuits culturals de les més grans ciutats. I després de nàixer, l’emac ha crescut amb l’intent de superació de l’organització; voler anar més lluny per gaudir de la millor música i el millor art contemporani ben a prop.

PER AIXÒ, les paraules que en seu dia va unir Ovidi per fer els versos que ara Maria Arnal y Marcel Bagés passegen pels escenaris, en són el reflex perfecte del que volem per a la vida cultural borrianenca. Que els nostres veins i veïnes senten com la sang els puja al cap fruit d’una emoció, que el cor i el cap diguen que sí, i que la música i l’art que avui podem gaudir al costat de casa, ens servisca a tots per seguir cantant-li a la vida, diguent-li que sí, que la volem gaudir com un cant a l’art i a la música, com el cant que aquest cap de setmana ens permetrà tornar a entonar l’emac.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana