Després d’una setmana mediàticament intensa, degut al resultat de les eleccions de diumenge passat, toca fer valoració i autocrítica al respecte. La irrupció de la ultradreta de manera massiva a les Corts Generals ha estat una realitat després d’una repetició electoral a la que pràcticament ningú volia anar. Açò ha suposat una gran decepció per als votants d’esquerra.

Alguns mitjans de comunicació solen extrapolar els resultats estatals al que suposarien a nivell local, tot i que es ben sabut que aquest paral·lelisme no existeix. De fet, els motius que porten els electors a triar una candidatura o l’altra als municipis compta amb factors diversos i ben diferents a allò escollit al Congrés espanyol.

Des de Compromís per Vila-real tan sols podem sentir-nos àmpliament agraïdes pels resultats obtinguts al poble, ja que hem comptat amb el suport de 1.708 persones, 221 persones més que a les darreres eleccions. Per tot això, ens sentim plenes d’il·lusió per seguir treballant.

El nostre actual representant al Congrés, Joan Baldoví, ja s’ha reunit amb els representats d’aquest pacte signat a l’endemà de la jornada electoral entre PSOE i Unides Podem que, amb el que sabem fins ara, ens esperança. No obstant això, cal deixar ben clar que el suport de Més País passarà per afers tan transcendents per a les valencianes com ara el finançament just per a les nostres comarques. En definitiva, esperem que la bona disposició que sembla que ara sí que té el candidat a la investidura es convertisca en treball pel nostre país al més prompte possible. Desitgem que tot açò siga prompte una realitat i aturem el bloqueig que arrosseguem des de fa tants mesos.

*Regidora de Compromís Vila-real