Des del govern municipal de l’Alcora continuem avançant amb passos ferms i ben dirigits cap al nostre objectiu de reduir significativament el deute municipal. Ens hem fixat una meta molt concreta: arribar a l’any 2020 amb un 35% de deute, que és el nivell òptim per al nostre Ajuntament, tal i com indiquen els tècnics municipals.

I podem dir que estem complint, que ja hem recorregut la meitat del camí cap a eixa meta. Dur a terme una gestió econòmica eficient i responsable ens està permetent anar reduint deute de forma anticipada. Així, per exemple, en l’últim ple municipal vam aprovar una modificació de crèdit en la qual incloíem l’amortització extraordinària de 84.200 euros.

Amb esta última amortització, des que vam entrar a gobernar (fa poc més de dos anys), l’endeutament de l’Ajuntament s’ha reduït en prop de dos milions d’euros. Vam heretar un nivell de deute per damunt del 60% i en l’actualitat està per baix del 50%.

Tenim un full de ruta clar i definit i la directa posada cap al nostre destí, que és el millor possible per a les alcorines i alcorins. Les xifres ens avalen i confirmen que anem pel bon camí, sense desviar-nos sota cap concepte.

A més dels objectius econòmics, estem complint amb el nostre compromís de prioritzar el benestar de les persones en les polítiques municipals.

Durant la passada legislatura, el Partit Popular va estar justificant la seua escassa activitat al capdavant del govern local basant-se en la situació econòmica. En este temps, el govern de progrés ha posat de manifest que oferir més i millors serveis i més projectes i activitats a les ciutadanes i ciutadans, amb responsabilitat económica, era possible. I tant possible.

Puc assegurar que continuarem amb esta política durant la legislatura, treballant en la senda de l’eficiència perquè les dades econòmiques continuen sent positives, seguir reduint el deute i millorant la qualitat de vida dels veïns.

Estem treballant molt i amb valentia, abordant projectes necessaris per posar el nostre poble al lloc que es mereix.

Som, per damunt de tot, un govern municipal que aposta pels fets.

*Tinent d’alcalde de l’Alcora