Des de l’Ajuntament d’Almenara ens hem proposat que dintre de la situació que estem vivint de pandèmia volem que en matèria educativa cap xiquet o xiqueta es quede enrere per falta de materials escolars i puguen disposar en paper de totes les fitxes que els professors i professores tant de l’Escola Municipal Infantil com del CEIP Juan Carlos I es encomanem en aquesta situació educativa tant diferent a l’acostumada. Per això fotocopiem els materials i després els repartim als domicilis mitjançant l’agrupació de voluntaris de Protecció Civil que tant està fent pel poble.

Com alcaldessa d’Almenara no vull que cap xiquet o xiqueta es quede enrere per no poder disposar d’aquest material i que la pandèmia no deu obrir una escletxa entre qui té mitjans per a poder fotocopiar o imprimir les fitxes i qui no disposa del mateix. A més, també volem ajudar d’aquesta manera a tots i totes per a que no siga una càrrega econòmica per a les famílies.

Des d’aquestes línies volguera agrair la predisposició i facilitats dels dos centres educatius, així com també del professorat, que han col·laborat en la iniciativa. També dir que les AMPES també han estat informades en tot moment de les intencions que teníem a l’ajuntament.

Dir també que seguirem treballant en noves iniciatives que puguen facilitar l’educació als nostres xiquets i xiquetes, sempre amb el mateix camí, millorar l’ensenyament i ajudar a les famílies dins del que es puga des de la nostra administració municipal.

Un altre dels objectius en l’àmbit educatiu és reforçar les entitats i associacions locals amb eixa finalitat. De fet, fa poc, vam aprovar els convenis d’enguany, mantenint les quantitats previstes, amb el Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire que fa una gran tasca tant en formació reglada com en tallers i cursos, així com a la nostra banda de música, l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara que te una grandíssima escola amb molts xiquets i xiquetes, així com a l’Escola de Música Moderna d’Almenara (EMMA) que fa també una gran tasca educativa. Tres entitats que treballen per l’educació, amb molts alumnes i com no, grandíssims professors i professores. Entitats que seguirem recolzant, perquè eixe és el nostre camí.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organització del PSPV de la província de Castelló