Durant aquests dies, la nostra ciutat celebra la seua festa magna: el Carnaval de Vinaròs. I justament, el passat dissabte, va tindre lloc la Gala de les Reines i Reis del nostre carnaval. Una gala, que va sobrepassar totes les expectatives hagudes i per haver-hi.

Una gala que va sorprendre per la seua escenografia, il·luminació, so i professionalitat tècnica que es va poder veure a través de la realització per als milers i milers de persones que la van veure en directe i en diferit a través de les seues pantalles.

Una gala que va conquistar als comparsers i al públic per les 30 fantasies presentades in situ en l’antic espai de la Fàbrica Foret i que a més a més, va comptar amb la participació masculina de quatre reis que, per primer cop, van accedir al càrrec de ple dret.

Una gala que després de mesos de producció, confecció i posada a punt per part de la COC conjuntament amb l’Ajuntament de Vinaròs, va posar a disposició del públic totes les mesures de seguretat, prevenció i protecció per a garantir una festa segura.

La gala, com molts ja la definim i cataloguem, va ser vista, ni més ni menys que per 1,5 milions de persones en algun moment de la nit. Ja sigue a través de Canal 56, À Punt o a través de l’extracte de l’informatiu que TVE va emetre en la seua segona edició de la nit, 1,5 milions de persones, és l’impacte mediàtic i turístic més gran que ha tingut la nostra ciutat en un termini de temps tan reduït des del turisme es considera una política municipal.

I posats a desgranar aquest impacte, quines dades estem plantejant? Doncs bé, si dividim els més de 100.000 euros de producció de l’esdeveniment pels 1,5 milions d’espectadors, estem parlant que el cost per espectador d’aquest esdeveniment és de 15 euros. Definitivament, l’aposta més rendible de l’Ajuntament i de la Regidoria de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic i Projecció Festiva en la història.

En definitiva: el Carnaval de Vinaròs no està mort. El Carnaval de Vinaròs necessitava retrobar-se (i de quina manera) per a assumir que, com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic, necessita projectar-se. Dissabte 15, vam viure la primera aproximació.

Aquest és el camí correcte.

*Alcalde de Vinaròs