Alegre i a fer festa com cada any ací estic i el que no estiga conforme que se furgue el melic».

Com cada any ja arriba Carnestoltes al Grau, aquest any 24, 25 i 26 febrer, amb tres dies plens d’activitats per a tots els públics. Després de l’èxit de l’any passat, hem mantingut els canvis introduïts en el 2016 i hem incorporat novetats perquè tots i totes gaudim d’aquestes festes on el protagonista és el Rei Carnal.

Pel que fa a actes, mantenim durant tots els dies activitats infantils per tal que els menuts gaudisquen de les festes i siguen partíceps de primera mà: farem activitats divendres de vesprada; dissabte al matí i vesprada; i diumenge al matí.

Com a novetat aquest any el divendres després de la Crida de Carnestoltes farem un sopar de germanor amb veïns i veïnes, penyes i colles, associacions de veïns i gaiates realitzant a la vegada un concurs de playbacks amb premis. I més novetats: aquest any la Regidoria de Consum i la Confraria de Pescadors col·laboren per tal de fer una fideuà popular gratuïta per part dels restaurants compradors habituals de la llotja.

Canvis en seguretat, responsabilitat i igualtat d’oportunitats. Traslladem els espectacles nocturns a la Sala Opal del Port de Castelló per tal de tenir un recinte on protegir-nos del fred, un recinte amb activitat fins a les 6.30 del matí i on les seues mesures de seguretat són màximes. La desfilada de dissabte estarà controlada per 44 auxiliars de seguretat per fer de la cavalcada una cavalcada segura.

Així mateix, hem tret a lliure concurrència un recinte firal, un recinte de venda ambulant i un mercadet artesanal. Perquè és el nostre deure fer de Castelló i del Grau una ciutat amigable amb els comerciants, amb igualtat d’oportunitats on festa i seguretat vagen de la mà. En definitiva, fer unes festes on tots puguen participar.

*Portaveu del grup municipal socialista. Tinent d’alcaldia del Grau