D’ací a poc temps haurem d’anar a les urnes i decidir qui ens representa a l’Ajuntament de la nostra ciutat, la Generalitat Valenciana i a l’Estat espanyol. Entrem en campanya electoral, eixe període en el qual les promeses dels diferents grups polítics són infinites, són tantes i tan grans que per a complir alguna d’elles hauria de canviar la configuració del món.

Però jo no comprenc altra campanya electoral que no siga la basada en l’honestedat, l’honradesa i els fets provats. I és que fa quatre anys que Compromís va arribar als governs de les ciutats i de la Generalitat, no per a fer continuïtat de les nefastes polítiques dels anteriors 24 anys, sinó per a transformar i millorar la qualitat de vida de les persones.

Han estat quatre anys de treball intens, de treball ininterromput, però temps insuficient per a aplicar totes les mesures necessàries per a dur a terme eixa transformació a fons. Però allà on Compromís ha treballat, el canvi ha arrancat i ara només falta assolir.

Els ficaré alguns exemples. En matèria educativa: és la primera vegada que els nostres xiquets i xiquetes tenen els llibres de text gratuïts, hem engegat els patis coeducatius, hem fet inversions en les infraestructures escolars per valor de vora 3 milions d’euros, hem activitats com l’Escola canta o l’Escola fa ràdio i hem comptat amb tota la comunitat educativa per a posar en marxa el projecte estrela de la ciutat: Castelló ciutat educadora.

Pel que fa a la política cultural hem capgirat la situació de la qual veníem. Hem arrancat el MUCC, el Museu de la ciutat de Castelló, hem apostat pel patrimoni històric recuperant el Castell Vell, la vila romana de Vinamargo, un Refugi antiaeri de la guerra civil, hem obert a la ciutadania la Torre d’alçaments dins de la ruta medieval i hem posat en valor la ruta de les ermites. Les activitats culturals engegades a la nostra ciutat han fet que, per primera vegada en molt de temps, Castelló siga capital cultural a les nostres comarques. El Planetari ha deixat de ser un edifici fantasma abandonat a l’oblit i l’arxiu històric compta amb les ferramentes necessàries per a donar difusió a tota la riquesa documental que alberga.

DES DE TOTS els àmbits hem tractat de millorar la vida de les persones. Mentre el partit poliimputat, en sigles PP, s’excusava darrere del «no hi ha diners» per fer-nos requetepagar serveis com els medicaments, nosaltres donem resposta a les necessitats de les veïnes i veïns de Castelló. Millorem les línies de bus per fer del transport públic, un servei útil. Recuperem la neteja amb aigua a pressió dels nostres carrers més enllà del centre de la ciutat, en definitiva, servim a la ciutadania i no als amiguitos del alma.

I amb aquesta carta de presentació farem nosaltres la campanya electoral. Perquè sabem quin és el projecte cultural que volem per a la nostra ciutat, quin és el projecte educatiu, el model de mobilitat, el model d’urbanisme, les mesures a aplicar per a conviure en una societat més igualitària i justa, etc. Farem campanya amb plena consciència que queda molt per fer però amb la garantia que és tot possible amb dedicació, treball dur i vocació de servei públic.

*Portaveu del govern municipal i portaveu adjunta de Compromís per Castelló