El dimecres, aprofitant la visita a les obres del Col·lector d’Aigües Residuals de Borriol de la consellera Mireia Mollà, del president de la Diputació, José Martí, del diputat autonòmic Silverio Tena, i els diputats provincials Ignasi Garcia i Santi Pérez, vaig ensenyar-los l’estat en què es troba l’estructura de la Casa de la Cultura.

Bocabadats, van comprovar de primera mà que, després de més de 10 anys amb les obres paralitzades, el que menys ens preocupa a Borriol és l’evident problema estètic que representa l’esquelet de l’edifici (cal dir, per qui no ho coneix, que l’obra està ubicada a l’avinguda principal del nostre poble). El que ens angoixa ara és que la Casa de la Cultura es convertisca en un problema de seguretat per als vianants. Aquestes impressions li les vam traslladar in situ al president de la corporació provincial. Ens va assegurar que des de la institució estudiaran què es pot fer per tal de posar remei i desbloquejar el projecte que el poble de Borriol està esperant des de fa tants anys.

Precisament, a l’endemà, tenia concertada una reunió amb la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui en va prendre nota i es va comprometre a visitar la construcció el pròxim mes i emprendre per fi una la solució viable. La bona voluntat mostrada pel nou equip de govern que conforma la Diputació ha esdevingut clau per donar el primer pas per dirimir aquest greu problema.

Aquesta reivindicació és molt important, ja que esperem poder ubicar en aquest edifici la biblioteca municipal que estem obligats a tindre per llei, així com un arxiu o espais per a associacions veïnals. En definitiva, ens cal un edifici polifuncional que responga a moltes de les necessitats que tenim i que done impuls al reviscolament cultural que estem vivint i que va començar fa quatre anys gràcies a les persones que van confiar en Compromís.

*Alcalde de Borriol