Una de les coses a la que no em puc acostumar, i que crec que marca la diferència entre nosaltres i la dreta populista, és a l’anomenat «tot s’hi val». Em referisc a eixa manera que tenen ells de fer política, en la què l’únic que importa és el rèdit electoral i mantindre la poltrona. Són capaços de dir les barbaritats més grosses, de mentir, de manipular o de deixar perdre el nostre patrimoni... per un grapat de vots.

Un dels immobles històrics més importants que tenim a la ciutat és la Casa Matutano. En ella es van signar les Normes de Castelló i ara és la seu del Museu Etnològic. L’edifici és propietat de la Diputació i responsabilitat del seu Vicepresident primer i Coordinador de Cultura i Patrimoni, Vicent Sales. Fa temps vam detectar greus problemes en l’edifici, humitats, fusta corcada i manca d’accessibilitat. Els problemes eren seriosos i calia una actuació immediata, així que em vaig ficar en contacte per correu oficial, que és com es fan aquestes coses, amb ell. En la carta li detallava els danys que tenia la Casa Matutano i l’instava a incloure en els pressupostos de la Diputació la partida necessària per a dur a terme unes obres de rehabilitació imprescindibles perquè Castelló no perga un edifici important.

Vostés han rebut resposta de la Diputació? Jo tampoc. Ni dignar-se a trucar. És més, ja no és només que no conteste, ja que en l’últim Ple Municipal, Compromís portàvem una declaració institucional per a demanar a Diputació que complira amb la seua responsabilitat i fes les obres. Aquesta Declaració Institucional no va arribar al Ple perquè la van vetar, endevinen qui? El Partit Popular, eixe mateix partit que en les publicacions que fa des de Diputació s’ompli la boca dient que «estamos comprometidos con el mantenimiento y recuperación de nuestro patrimonio histórico». Doncs ja em contaran per què no han pressupostat ni un euro per a esta qüestió. Deu ser que no la consideren Patrimoni Històric? Deu ser que no els arriba el pressupost per a Castelló? O deu ser que no els importa deixar perdre el Patrimoni del poble de Castelló per desgastar el govern municipal?

Traguen vostés mateixa les seues conclusions, que jo ja tinc la meua.

*Regidora de Cultura de Castelló