L’any 2004 va començar un importantíssim projecte a l’Alcora: la remodelació i posada en valor del casc antic. Semblava en aquell moment un objectiu difícil d’aconseguir i, no obstant açò, està ja molt prop de finalitzar. A través d’aquesta iniciativa, a més d’embellir i fer més accessibles els carrers, s’estan renovant les infraestructures (aigua potable, xarxa de sanejament, xarxa de pluvials…), les quals es trobaven obsoletes i, en alguns casos, en molt mal estat de conservació per la seua antiguitat.

Entre altres actuacions, s’ha dut a terme l’adequació i millora dels carrers Major, del Vall, Venerable Cura Bertrán, Aigua, Caldo, Teixidors, Poador, Sant Vicent, José Gil del Castillo i de les places de l’Església i de la Sang. Es tracta d’una zona amb un destacat potencial, una joia de gran valor històric i cultural. Puc dir be orgullós que mereix la pena passejar pels seus carrers i conèixer els seus monuments.

En el casc antic es pot apreciar com la ceràmica ha estat lligada a l’Alcora al llarg de la història. És a més en aquest emblemàtic enclavament on se situa el Museu de Ceràmica, un dels punts de major interès de la nostra localitat.

En fi, són molts els motius que feien de la seua posada en valor un projecte fonamental per a l’Alcora. Una iniciativa a la qual era necessari donar continuïtat al llarg dels anys, com així ha sigut.

Precisament, en el marc d’aquest projecte, han començat recentment les obres de millora del carrer dels Moros i la plaça del Pati, a l’entorn de la plaça de l’Església. La següent actuació, que ja està contemplada dins dels pressupostos municipals de 2018, serà la millora del carrer Enmig i de la plaça Caragol. D’aquesta manera, allò que semblava impossible, serà finalment una realitat a curt termini, ja que amb aquests treballs conclourà el projecte de remodelació dels carrers de la zona més antiga del casc urbà de l’Alcora.

L’any 2004 un govern progressista ho va iniciar i serà també un govern progressista el que ho finalitzarà. És necessari gestionar i afrontar els grans reptes amb valentia, perquè amb treball i ganes, tot és possible.

*Alcalde de l’Alcora