Hem tancat l’any 2019 ple d’objectius complits i metes plenes d’il·lusions que han implicat a tota la ciutadania local. Ens centrem en les preocupacions i les inquietuds, però, sobretot, ens centrem en la salut dels habitants de Castelló. El benestar i la seguretat dels castellonencs i les castellonenques és una prioritat per a l’Ajuntament. La ciutat ja compta amb 36 equips de desfibril·ladors (DESA) situats en instal·lacions municipals, centres esportius i educatius, parcs, places, col·legis, etc.

Enguany volem seguir amb els mateixos propòsits: proporcionar seguretat al veïnat de Castelló i vetlar per la seua atenció amb els múltiples dispositius repartits pels districtes de la localitat per aconseguir amb esforç i dedicació el Certificat de Ciutat Cardioprotegida Oficial. Per això, des d’aquesta regidoria volem superar les expectatives de l’any anterior amb la incorporació de més equips de desfibril·ladors als espais d’oci, cultura, educació i esport de la ciutat amb l’objectiu d’estar preparats per a actuar amb celeritat.

El projecte Cs 112 Ceramic Beats, amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), ha sigut fonamental per a complir totes aquestes premisses. Aquesta iniciativa posa en valor Castelló com a ciutat de la ceràmica i ciutat cardioprotegida mitjançant el disseny de recobriments ceràmics que actuen com a recordatoris visuals en les maniobres de reanimació cardiorespiratòria i desfibril·lació precoç.

De fet, aquest 2020 volem ampliar aquest projecte a totes les empreses ceràmiques amb la finalitat d’aconseguir la seua implicació per al desenvolupament de nous recobriments en altres punts de la ciutat. La salut cardiovascular de la ciutadania ens preocupa i sabem que les nostres decisions i la nostra efectivitat són fonamentals per al benestar de la ciutadania.

*Regidora de Salut a Castelló