El diumenge pròxim tenim una fita ineludible amb la responsabilitat i el futur de la nostra ciutat. Un dia importantíssim si volem que Castelló siga un lloc de drets i oportunitats, una ciutat on totes i tots cabem, oberta, justa i igualitària.

Vostés ja saben d’on venim i en les condicions en què vam trobar, fa quatre anys, la ciutat i l’Ajuntament. Vint-i-quatre anys de governs de dretes ens havien deixat una ciutat endeutada, sense projecte de futur i amb una manca d’infraestructures bàsiques que era insostenible. Vora un quart de segle de males pràctiques de polítics que entenien els recursos públics com si es tractara dels seus propis recursos personals, de polítics sense vocació de servei públic que havien menyspreat el terme «política» a nivells insultants fins a crear una desafecció social absoluta a les persones que, vocacionalment, volem millorar la vida de les persones.

Aquella cultura neoliberal, la que vol prendre decisions interessades a mans plenes, ha aconseguit que la política estiga mal valorada. Molta gent la identifica amb el que la dreta ha fet sempre que ha estat al capdavant de qualsevol institució: amb la mentida, el sectarisme, la corrupció i les males arts sistèmiques. Ens volien fer creure que les retallades eren per falta de diners quan el que realment passava era que sobraven lladres.

Per això és important pensar i valorar el canvi que va suposar l’entrada de Compromís a l’Ajuntament de Castelló: la reducció del deute heretat del 80% del pressupost a menys del 25%, la recuperació i dignificació del patrimoni històric amb el Castell Vell, la vila romana o el Refugi antiaeri antre altres, la reforma i habilitació del Mas Blau, l’execució d’infraestructures com l’avinguda Enrique Gimeno o el Pont del Riu Sec entre altres moltes, la inversió de vora 3 milions en les escoles públiques, la reactivació de la cultura a la nostra ciutat i un llarguíssim etcètera que ha fet de Castelló un lloc més amable i sobretot més digne.

Ho va dir molt bé Antonio Machado en boca del professor Juan de Mairena: «La política, es una actividad importantísima. Yo no os aconsejaré nunca el apoliticismo, sino, en último término, el desdeño de la política mala que hacen trepadores y cucañistas, sin otro propósito que el de obtener ganancia y colocar parientes. Vosotros debéis hacer política, aunque otra cosa os digan los que pretenden hacerla sin vosotros, y, naturalmente, contra vosotros». Per això el pròxim diumenge cal anar a votar i cal omplir les urnes de somriures, perquè les dones i homes de Compromís seguim lluitant pels vostres somnis i treballant per la ciutat que voleu, un Castelló per a totes i tots.

*Candidata de Compromís per Castelló