Estic segur que més d’una vegada els vila-realencs ens preguntem, què hem fet per a merèixer açò? Perquè és la pregunta que et fas quan les coses no funcionen encara que tu sí que compleixes en les teues obligacions. Els veïns ens hem acostumat a viure en unes condicions que no són les idònies, així i tot no passa dia en què no ens fem la dita pregunta. Saben per què ens la fem? Molt fàcil.

Quan passegem pel carrer veiem l’estat de brutícia de la Vila. A la falta de neteja regular i intensa, es sumen les constants deposicions i orins de gossos permeses per alguns propietaris incívics, les fulles i els fruits dels arbres sense podar, o restes que no han trobat paperera.

Quan plouen quatre gotes, els carrers s’inunden i el que és pitjor, en més d’una ocasió excrements ixen a la superfície, fruit de la falta d’inversió en el clavegueram i d’un manteniment millorable.

Desprès quan veiem el que paguem de Contribució, 420 euros per persona, la xifra més alta de la història que dóna lloc a la recaptació més alta, no entenem res. No ho podem entendre. En aquests pressupostos que no arriben, tenen previst ingressar més de 21 milions que no es traduiran en cap solució per a aquests problemes i altres, i seguirem igual.

Damunt, en la campanya de Renda, els vila-realencs ja hem pogut tastar els efectes de tindre uns valors cadastrals sense revisar, i hem pagat el doble que veníem pagant en anys anteriors pels nostres immobles. Com el bipartit, que governa en funció de marques i models que només veuen ells, s’ha negat a acceptar la nova ponència de valors, ens han condemnat a seguir castigats. Castigats no sols en l’IBI, també en impostos com l’IRPF o Successions, impost aquest, per cert, en què PSOE-Compromís han aconseguit que siguem els valencians uns dels que més paguem.

Paguem però la ciutat no està correctament atesa i damunt des del Consell ens han deixat sense Torrehermosa, sense l’aulari de Carles Sarthou, sense Intermodal, i qui sap, si algun dia arribarà la Ronda Sud-oest o no. Sense cap dubte estem castigats, no té cap altra explicació.

*Portaveu Cs a l’Ajuntament de Vila-real