Fa pocs dies, la premsa es feia ressò de les reivindicacions d’un grup de veïns i veïnes d’Almassora que demanen que es recuperen les especialitats mèdiques que ha deixat d’oferir el Centre de Salut Integrat de Pius XII d’aquesta població. Amb tota la raó, reclamen que se seguisquen oferint serveis com el de medicina interna, traumatologia o oftalmologia.

Aquesta és també una reivindicació de Compromís des que es va construir aquest centre de salut, una infraestructura pensada per a facilitar l’atenció sanitària i evitar desplaçaments a Castelló als veïns i les veïnes d’Almassora. I per això, la síndica de Compromís, Mònica Álvaro, ha preguntat a les Corts en quina situació es troba aquest ambulatori tan essencial per a Almassora.

Tot i que els ajuntaments no tenim competències en matèria de Sanitat, des de les administracions locals es poden fer moltes actuacions en aquest camp. Gràcies al contacte amb el personal mèdic i amb diferents tipus d’entitats, jo mateixa des de la regidoria de Sanitat vaig impulsar campanyes conjuntes de conscienciació sobre l’Alzheimer, el càncer o el tabaquisme. També vam posar en marxa serveis com un programa de prevenció de caigudes destinat a diferents sectors de la població o un taller de musicoteràpia per a embarassades, ambdós amb un èxit rotund de participació.

I no només es pot actuar amb recursos propis i en l’àmbit local. Com a càrrecs públics també podem traslladar a les administracions competents les demandes de la població i exigir-ne una solució. Com ja vam fer també insistint a la Generalitat Valenciana que calia reforçar el servei d’infermeria i ampliar l’horari d’atenció de la comare. I va servir, ho vam aconseguir.

L’EQUIP DE govern format per PSOE i Ciudadanos no pot quedar-se de braços plegats davant demandes veïnals tan importants com aquestes. No té sentit tindre un centre d’especialitats que no oferisca serveis necessaris per a evitar desplaçaments a Castelló a la població. Cal seguir demanant eixes millores en l’atenció sanitària.

Per a les veïnes i els veïns d’Almassora és una qüestió de primera necessitat i no tolerarem més vulneracions dels seus drets.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora