Al entrar a formar parte de la manada, comienzan a aflorar en él instintos de voraz carnívoro... Entre sus presas más codiciadas se encuentran las lobas. Aunque, si existe carestía de estas, recurre de buen grado a otras especies animales como cerdas, zorras, gallinas o cualquier especie de ave que le ponga los huevos».

No, no és un llibre de zoologia. Tampoc no és un fragment sobre animals mitològics que descriga la conducta salvatge de cap classe de bèstia literària. Açò és, senyores i senyors, Pablo Casado en estat pur. El text pertany a un article redactat l’any 2000 en què l’actual secretari general del PP parla sobre les farres nocturnes i l’hàbit de «caça» de dones que compartia amb els companys de promoció.

En gairebé dos dècades, tots podem canviar d’idea. Però el menyspreu que Casado evidencia en aquest text no se li ha curat a pesar dels 19 anys que han passat. Ho va deixar ben clar en accedir a pactar amb Vox per assegurar-se el govern andalús. Vox --per si al senyor Casado li abelleix canviar d’idea-- és eixe partit que va posar com a condició per a pactar amb el PP la derogació de la Llei contra la Violència de Gènere. El soci de govern del PP també vol desmantellar la xarxa d’ajuda a les dones víctimes de maltractaments i eliminar els recursos públics que les ajuden.

Tan greus són les vulneracions dels drets socials que el partit d’extrema dreta ha posat sobre la taula que el PP ha hagut de distanciar-se a la carrera d’eixes afirmacions. Tan greu és que un partit democràtic haja pactat amb Vox, que a Almassora el PP no ha tingut més remei que votar a favor de la moció de Compromís que demanava aïllar els partits que neguen la protecció a les víctimes de violència masclista.

EN LA MATEIXA sessió vam aconseguir el suport de tots els grups per a demanar que es destinen més recursos al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. A més d’això, hem confirmat que hi haurà dos punts violeta per evitar agressions durant les festes patronals i que les víctimes de maltractaments podran assistir a classes de defensa personal que reforçaran la seua autoestima i seguretat.

Per sort, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora la dirigisc jo i no Pablo Casado. Ell ha tingut 20 anys per a canviar d’idea, però no ho ha fet. Probablement hui subscriuria les seues pròpies paraules masclistes. Vull pensar que la correcció política el portaria a buscar sinònims per a «cerdas» i «zorras».

*Primera tinent d’Alcaldia d’Almassora