Fa una setmana vam celebrar el quart ple de debat sobre l’estat de la ciutat. La Vall d’Uixó és una ciutat millor que fa cinc anys: més amable, més sostenible i més moderna. Perquè en 2015 vam impulsar un projecte de ciutat que posa la qualitat de les persones en el centre de les polítiques, a través d’un nou model urbanístic i d’una gestió eficient i responsable i que pensa en el futur.

Dins d’este nou model urbanístic hem materialitzat projectes ambiciosos com les peatonalitzacions de la plaça de l’Assumpció i de la plaça del Centre. Esta última va finalitzar fa uns mesos i ha sigut un èxit rotund, perquè hem transformat un aparcament de vehicles en un espai per a les persones, que sobretot gaudeixen les famílies i els xiquets i xiquetes. A més entren dins de la nostra aposta per posar en valor el nostre patrimoni com atractiu turístic, més enllà de les Coves de Sant Josep.

Este objectiu també el comparteix la creació d’un gran cinturó verd al voltant del nucli urbà, amb la recuperació de Vixama, Senda de Quistel, zona de l’Aqüeducte i enguany amb el Barranc de l’Horteta, que a més connectarà els barris Toledo i Sant Vicent complint amb una reivindicació des de fa molts dels veïns i veïnes.

Estos projectes es caracteritzen pel seu retorn a mitjà i llarg termini, perquè tenim un projecte de ciutat que avantposa els interessos generals als electorals. Davant al curtterminisme i a la improvisació electoralista a què ens tenia acostumats el PP, ara realitzem projectes valents, treballats i consensuats, pensant en la Vall d’Uixó del present però també en la del futur. Perquè volem deixar als nostres fills i néts una ciutat millor de la que vam trobar.

Per això apostem per un creixement sostenible en tots els àmbits: econòmic, ambiental i social, amb projectes reals, viables i amb una perspectiva integral i transversal perquè siguen capaços de respondre a les necessitats de les persones. I ho fem des de la igualtat d’oportunitats i la diversitat, perquè en el nostre model de ciutat caben totes les valleres i vallers.

La gestió econòmica és un altre dels pilars del nostre govern, ja que des de 2015 hem reduït el deute municipal des dels 26 milions d’euros fins als actuals 14,9. A més hem rebaixat el període de pagament als proveïdors a 13 dies, quan durant el govern d’Isabel Bonig es va disparar fins als 600. A l’oposició li molesta que parlem de l’herència rebuda, però els vallers i valleres tenen el dret de saber d’on venim i en quina situació estem.

Per això fa quatre anys vam llançar este ple sobre l’estat de la ciutat. Per transparència i per a rendir comptes a l’oposició i a la ciutadania en general. Perquè no hem d’amagar-nos, sinó ser cada vegada més propers a la gent. Ens agrada donar la cara, com estem fent amb altres iniciatives com Pressupost al teu barri, que agafa el testimoni de l’anterior Govern al teu barri per arreplegar les propostes i les necessitats de la gent, que és a qui ens devem.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó