L’acabament del curs escolar que ha tingut lloc estos dies és un bon moment per recordar tot allò que hem impulsat en els darrers tres anys en quant a polítiques pensades per als més menuts del nostre poble. Com hem defensat des del primer moment, un dels nostres objectius de govern és fer de la Vall una ciutat educadora i inclusiva, que no deixe enrere ningú per la seua diversitat o circumstàncies. Per a aconseguir-ho és necessari adoptar una mirada transversal, que impregne totes les àrees de govern. Es tracta de fer nostra la proposta de Tonucci quan defineix la ciutat dels xiquets com aquella que es repensada amb la mirada de les persones més menudes que l’habiten.

Per això, hem apostat per recuperar els espais públics obrint els patis de les escoles per les vesprades i establint rutes segures per anar a l’escola, de la mà del projecte Stars. També hem impulsat les aules matineres, les escoletes de nadal i de pasqua, que s’afegeixen a la nova escola d’estiu amb un ventall d’ofertes temàtiques i que enguany superarà els 500 participants.

La creació d’espais de participació, on les xiquetes i xiquets siguen escoltats, resulta fonamental en aquest nou model de ciutat, per este motiu hem posat en marxa el Consell Municipal d’Infància i Adolescència, que s’ha implicat, entre d’altres, en l’elaboració del pla municipal de polítiques d’infància. Un altre pilar fonamental és l’accés a la cultura. Per aqueix motiu, oferim una programació musical i cultural més àmplia destinada als més menuts. A més, hem facilitat la creació del Grup La Vall Innova, format per professionals de l’educació per a impulsar els projectes d’aprenentatge i servei.

En definitiva, hem posat en marxa tot un conjunt d’iniciatives que mostren la nostra capacitat de gestió, no només per millorar les infraestructures educatives, que també, sinó per desenvolupar un projecte educatiu de ciutat. Deixem enrere d’aquesta forma l’època del Partit Popular en què la regidoria d’educació es dedicava únicament a omplir els dipòsits de gasoil dels nostres col·legis o a pagar escultures amb el pressupost del manteniment de centres educatius.

*Primer tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó