El model de ciutat que volem per a la Vall d’Uixó és una ciutat per a les persones. Per això la setmana passada es va obrir el procés de licitació de les obres per a peatonalitzar la plaça del Centre i així recuperar este espai per a la gent. A mitjan desembre s’adjudicaran definitivament els treballs i a principis de 2019 començaran amb l’objectiu de revitalitzar esta zona com han fet altres municipis.

No cal anar molt lluny per a trobar exemples de peatonalitzacions amb èxit. Nules, amb 16.000 habitants, Vila-real amb 51.000, o inclús Betxí amb menys de 6.000. I no cal ni parlar de grans ciutat espanyoles i europees que fa molts anys que són un referent en este àmbit. Per això no tenim cap dubte que donarem vida a la plaça i la dinamitzarem tant econòmica com comercialment.

Però no podem oblidar que també farem que la plaça del Centre torne a ser lloc de trobada on els xiquets i xiquetes puguen jugar amb tranquil·litat, sense el perill del trànsit. On els majors puguen descansar i passejar. Un lloc on fer tot tipus d’activitats a l’aire lliure, al centre de la ciutat. A més és una aposta per la sostenibilitat, la seguretat, la reducció d’emissions i el respecte al medi ambient.

Fa una setmana també vam visitar l’inici de les obres per donar continuïtat al passeig que connecta la Vall d’Uixó amb Alfondeguilla. Es tracta d’una vella reivindicació dels veïns i veïnes dels dos pobles, perquè esta carretera és molt transitada i moltes persones la utilitzen per a fer esport (caminar, córrer, anar en bicicleta), en unes condicions que actualment no són molt segures.

Amb la finalització d’esta via verda posarem fi a estos problemes, ja que els vianants no hauran d’anar per la calçada o pel llit del barranc. La Conselleria d’Obres Públiques ha assumit este projecte i ja ha començat la construcció d’un tram de 400 metres. Quan estiga acabat seguirà amb els 400 restants, els més complicats perquè afecten el riu i a la zona més escarpada.

Però una ciutat per a les persones va molt més enllà de projectes puntuals. Una ciutat per les persones és la que evita que tallen els subministraments bàsics d’aigua, llum o gas a les famílies, signant acords amb les companyies i augmentant els recursos destinats a ajudes socials. La que prioritza en la creació d’ocupació i està al costat de qui més ho necessita, com hem fet amb les reunions que hem mantingut amb el comité d’empresa d’StylSaf i acompanyant-los en la manifestació.

L’Ajuntament som la institució més propera a les persones i hem d’estar a l’altura de les seues demandes i necessitats, escoltant-los i fent-los partícips del projecte comú que tenim per a seguir millorant la Vall d’Uixó. En estos tres anys i mig de legislatura hem anat sumant forces de tots els àmbits per tal d’aconseguir este objectiu, que és el que ens uneix a tota la ciutadania. Perquè totes i tots estimem la nostra ciutat i estem orgullosos de ser de la Vall d’Uixó.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó