Fa uns dies se celebrava la III Gala de Premis de la Cultura del Grau organitzada per la federació de col·lectius culturals grauers. Des del seu primer any pense que aquests actes són necessaris per a reforçar el sentiment grauer i més si s’organitza des d’unes associacions que van més enllà de la cultura grauera. Uns col·lectius que, a més de mantenir viva la cultura del nostre poble, tenen una funció social molt important.

Poc puc afegir al que es va dir i al que vaig dir a les xarxes socials dels tres guardonats d’enguany: Manuel Garcia Reyes, Vicent Domenech i el Círculo Juvenil San Pedro. Guardonats amb tot mereixement i amb un denominador comú, el seu amor pel nostre Grau.

Fa poc més de dos anys, un dels representants més actius d’aquests col·lectius em va comentar que el sentiment grauer havia estat anestesiat de manera deliberada durant un bon grapat d’anys. Li vaig dir que estava en les nostres mans, les dels representants polítics i socials, revertir eixa situació. Per això, actes com aquest serveixen per a renovar i actualitzar la llista de grauers il·lustres.

Crec que eixa tasca de revitalitzar el sentiment grauer va pel bon camí. I bona part de culpa la tenen les associacions culturals. Des de l’Ajuntament intentem aportar el nostre granet de sorra, ajudant-los en tot allò que podem i en millorar el dia a dia del Grau. Amb xicotetes accions com la millora dels serveis públics o l’asfaltat de carrers. Amb participació ciutadana com el disseny de l’UE-15. Però també amb accions més grans com l’exploració de vies per oferir la formació professional, el projecte social destinat a joves i immigrants Grau Xarxa Oberta o la futura conversió en parc del solar davant de l’Emili Fabregat. Perquè el més important d’un poble és la seua gent. En la nostra mà està que els grauers visquem el millor possible.

*Portaveu socialista a l’Ajuntament i tinent d’Alcaldia del Grau