La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a exposició pública els projectes de noves concessions de transport públic a la província de Castelló que incorporen el transport a demanda. El servei de Conselleria s’activarà amb la petició de la persona, que sol·licitarà el servei el dia abans per telèfon, app o web. Al mateix temps, la Diputació de Castelló va consignar una quantitat de 650.000 euros per dur endavant un projecte de transport a demanda dirigit als pobles de l’interior. Idea que encara no sabem com es desenvoluparà.

És un assumpte que ens preocupa i per això Compromís ha demanat des del principi de la legislatura una actuació conjunta: d’una banda, la Conselleria com a responsable de les competències; d’altra, la Diputació, que és on han arribat les peticions en aquest sentit. És ara el moment d’iniciar negociacions per tal d’integrar les dues propostes i col·laborar per aconseguir el millor servei que tant necessiten els pobles de l’interior de Castelló.

Però l’experiència d’aquesta legislatura i el rebuig que ha manifestat el PP en comissió corresponent, ens auguren que no hi ha voluntat per a fer-ho possible. Ens han dit que han demanat la no duplicitat del servei i estan a l’espera de resposta. Com si no saberen que ja hi ha un projecte presentat. Potser en volen fer un altre paral·lel? Serà perquè com no poden posar-se la medalla que el PP va implantar un transport rural, no saben cap a on pegar. Compromís ho té clar: posar el rèdit electoral per damunt de tots els que necessiten el transport públic per seguir vivint al poble, és d’una gran irresponsabilitat. Però encara són a temps de reconsiderar la seua posició i el dia del ple votar a favor de la proposta de Compromís perquè les dues administracions treballen conjuntament. Si la lluita contra la despoblació és un dels objectius fonamentals de la Diputació, és ara el moment de demostrar-ho.

*Portaveu Compromís Diputació