L’inici del curs sempre du aparellat nous reptes, encara que per a nosaltres el curs du encetat des de el passat mes de maig. Encara així, l’inici del curs ens du bones noticies, amb el nou IES Jaume I, que ja tenim anualitzat, i som coneixedors dels passos que s’hauran de fer per veure’l fet una realitat en el 2022. Amb el contracte del projecte signat, la Conselleria d’Educació tornarà a complir, i veurem com l’any que ve començaran les obres. Vora 15 milions d’euros per convertir-se en el centre d’ensenyança secundaria més important de tot el territori valencià.

Després de la construcció del Cardenal Tarancón serà el moment del IES Jaume I. Al 2020 s’invertiran vora 4 milions d’euros, en el 2021 prop de 8 milions, i per acabar les obres al 2022, la resta. Venen anys de feina, on els alumnes hauran de realitzar les seues classes en l’antic IES Llombai, que s’habilitarà durant les obres, i que deixarà un institut antic, amb un centre d’última generació. Estem d’enhorabona, perquè el nou curs ha tornat a deixar clar que més del 90% de l’alumnat ha pogut entrar en la primera opció escollida. El nou curs també ha començat amb més professorat. A Borriana des del 2015 hi ha quasi 40 professors més.

I per a millorar els centres educatius comptem també amb la redacció dels Plans Coeducatius que 4 centres de Borriana han realitzat gràcies a l’assessorament i formació que se’ls ha facilitat. Més de 1.500 persones van rebre la formació, i varen prendre part en l’inici d’un projecte que suposa un pas més dins de la consecució d’uns centres coeducatius en els que la perspectiva de gènere i la cerca de l’equitat entre totes les persones que formen la comunitat educativa siga una realitat.

Però no ens aturem, ja que el proper any seran 4 centres més els que rebran eixe assessorament i també seguirem treballant amb tots els centres de la ciutat perquè continuen amb diverses experiències sobre aplicació de mesures per a la consecució real i total de la igualtat. I per últim, els universitaris de Borriana compten per tercer any consecutiu amb el servei de transport públic directe fins a la Universitat.El tercer any i la demanda del conegut com Bus de la UJI ha augmentat, i això es prova de que l’estudiantat de Borriana necessitava aquest servei per poder evitar agafar el cotxe particular o realitzar les connexions d’autobús i tren.H

*Regidor Ajuntament de Borriana