El teatre està buit, per terra encara hi queden algunes deixalles de la multitud de gent que ha assistit a l’espectacle: cava, attrezzo i confeti. Amb els aplaudiments dels espectadors el xou ha acabat. Per ara.

En els pròxims dies, quan passe la ressaca i els dos grans partits tornen a comportar-se com habitualment ho fan, sabrem si este segon passe de la funció ha servit d’alguna cosa. Si som capaços de formar govern o tornem a les representacions. L’espectacle es podia seguir en directe per les televisions, mentre que altres candidats anàvem poble a poble escoltant la gent i explicant com des de l’àmbit polític es pot millorar la vida de les persones. Els partits que són més de circ que de deixar-se les soles de les sabates xafant el carrer s’han negat a assumir el canvi polític i han volgut fer de la democràcia una comèdia amb actors i decorats grecs i veneçolans.

Comença la faena parlamentària i el públic tornarà a les butaques per veure les diferències entre qui volia que els seus pobles foren les protagonistes d’allò que estava passant i entre qui només era un figurant més a les llistes d’un partit.

Serà un plaer tornar a donar veu a les comarques de Castelló amb la tranquil·litat de saber que a nosaltres ningú ens escriurà el guió d’allò que hem de fer o dir. Tornarem a caminar entre elefants, buscant un govern de canvi, plural i que resolga les necessitats històriques del País Valencià. Gràcies per renovar la confiança. H

*Cap de llista al Congrés per Castelló de A la Valenciana