Va haver-hi un temps, no molt llunyà, quan tot valia. Quan el frontisme entre institucions era la norma del dia, inclús entre aquelles amb mateix color polític. Quan el personalisme i l’oportunisme era virtut per escalar políticament i s’aprofitaven milions d’euros públics amb eixa finalitat.

Aquells temps d’aeroports per a carreres de cotxes, d’urbanisme salvatge, d’escola taurina enfront de polítiques culturals, de campanyes plenes d’etiquetes sense contingut, de diners en B en sobres amb segell empresarial, de polítics impulsats pels seus palmeros habituals i que acabaren a la presó. Aquells temps han acabat. En la tempesta que vivim, els mariners han de saber quina és la seua funció dins del vaixell perquè aquest no s’enfonse. Cadascú ha d’assumir les seues obligacions sense envair l’espai de l’altre. L’excepcionalitat del moment així ens ho demana. La ciutadania no perdonarà cap deslleialtat més.

Però no tot el món pareix compartir aquesta idea. Alguns alcaldes i alcaldesses aprofiten la situació per a vendre fum amb anuncis d’ajudes indiscriminades, plans d’ocupació clientelars i mesures fantàstiques de llarg recorregut administratiu i dubtosa eficàcia, adornades per costoses campanyes de màrqueting. No és l’hora de l’oportunisme barat. Que aquesta crisi no servisca per a la promoció personal d’aquelles que han viscut i governat en la mentida.

Al govern de la Diputació sabem molt bé que cal alinear les accions amb la Generalitat valenciana i ajuntaments, amb molt de diàleg i col·laboració, amb idees factibles enfront de titulars d’un sol ús. Eficiència en lloc de competència política entre administracions. Hem de dirigir-nos cap al benestar i la prosperitat de la nostra ciutadania. Eixe és el full de ruta que seguim. Eixirem d’esta i serem millors i més forts quan tot acabe.

*Diputat de Promoció Econòmica