Fa deu dies que a la premsa sols es parla dels currículums, els treballs de classe i la seua originalitat i, en alguns casos, la veracitat dels títols universitaris, de tres tipets. I mentre tenim aquest apassionat debat, sense conseqüències davant la hipocresia, la calumnia i les mentides, hi ha qui a Madrid dorm dins de la presó per utilitzar un llenguatge groller, i miren, ser maleducat està lleig i és ofenedor. Ara, tancar a la gent a la presó per això, és una aberració.

I mentre en Madrid estan distrets amb aquestes banalitats, ací, en la millor terreta del món, el Consell del Botànic continua complint les seues promeses. Recorde perfectament l’acte de Compromís on el conseller Vicent Marzà, va explicar els seus plans per acabar la legislatura amb una rebaixa del 15% de les taxes per accedir a la universitat, perquè cal recordar que el País Valencià estava en el top five de les autonomies més cares per cursar estudis universitaris, i no sols això, l’abandonament d’estudis superiors de gent capacitada per qüestions econòmiques era alarmant.

Aquest any el Consell redueix un 8% les taxes universitàries, que sumat al 7% de l’anterior arriben a l’objectiu plantejat. Un objectiu que si el sumem a l’increment de les beques o la creació de noves, com les beques salari, fan que el govern del Botànic siga el més útil per les persones.

I és que han de saber que el nostre objectiu és molt clar, que ningú abandone els estudis per diners, que la gent que té voluntat i s’esforça, tinga les mateixes oportunitats i puga triar lliurement quin ha de ser el seu futur i la seua formació, nosaltres apostem per tot eixe alumnat que li trau hores a la son, per les famílies es rasquen la butxaca, pels que s’han de buscar feines d’estiu, i fem polítiques perquè puguen estudiar allò pel que s’esforcen amb dignitat. Altres ja hem vist que fan, creen “universitats negoci” que acaba regalant excel·lents als seus afiliats, en assignatures que no han cursat, una vergonya per tot el nostre sistema universitari i és que el mal que han fet aquesta gent no ens el traurem de sobre en molts anys.

*Portaveu de Compromís, regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló