Defenem la remunicipalització dels serveis públics, ja que ara massa diners públics van a empreses que prioritzen el benefici sobre el benestar de la ciutadania i, en algun cas (com es veu cada dia als tribunals, malgrat la condescendència amb els assumptes del partit de Mariano Rajoy), acaben finançant algun partit... o en sobres. Però les lleis del senyor Montoro, que segresten l’autonomia i la majoria d’edat municipals, ho fan gairebé impossible (alguna coseta anem fent). La impossibilitat de contractar gent, ens ha obligat a licitar de nou els aparcaments municipals. Alguns pregunteu si és necessària la zona blava. Pareix que sí, per mantenir la mobilitat al centre de Vinaròs, que atrau cada dia a gent de les comarques veïnes, pel seu teixit comercial i els serveis de capital comarcal (jutjats, Servef, oficina Diputació, institut S. Social, gestories...).

Al nou contracte, què hem millorat? Retornem a la gratuïtat de 30 minuts als pàrquings (defensada pels grups del govern al seu programa i arrasada pel PP al contracte anterior). Baixa a 10 cèntims el primer tram a la zona blava, una tarifa exprés (de les més baixes de l’entorn) de 15 minuts per facilitar gestions al centre. Es redueix la zona blava un 17% respecte al contracte anterior, passa a ser gratuïta els dissabtes a partir de migdia i s’elimina tota la zona taronja de Vinaròs (pàrquings d’estiu). Per descomptat, desapareix la tarifa més cara en hivern, quan paguen els ciutadans del municipi i comarca, que en estiu (coses del PP!).

Malgrat eixa reducció de zona, puja un 22% el cànon que rep la ciutat, es redueixen gastos per l’ajuntament, ja que l’empresa assumeix la comunitat de l’aparcament de Rio Cuarto i el manteniment del tunel. Es contractaran cinc persones amb discapacitat, mantenint als treballadors actuals. Als aparcaments soterrats, es rebaixa el preu dels abonaments, s’habiliten places per a dones embarassades i famílies amb carrets de bebé, i un aparcament gratuït de bicicletes.

UN ALTRE servei nou és la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als dos aparcaments soterrats i el pagament, als pàrquings i al carrer, mitjançant l’ús de les noves tecnologies (app, targetes).

I el PP? Bé, rabiant i mirant a veure com disfressa el que és innegable, que es pot gestionar prou millor que ho feien ells. Bé, amigues i amics, si vos agraden les disfresses de veritat, vos esperem fins al diumenge al millor Carnaval de la província, vos animeu? H

*Alcalde de Vinaròs