Ala Diputació de Castelló hem fet els deures. Amb l’aprovació dels pressupostos del 2020, enterrem un passat fosc de discrecionalitat i d’altres assumptes injustos i poc transparents que afectaren a aquesta casa. Per fi enfrontem un present i un futur plens de reptes seriosos.

Estem iniciant un canvi de paradigma: la Diputació no pot ser una mera repartidora de diners a dit. Compromís sempre hem defés que cal distribuir els recursos de forma equitativa i solidària per ajudar als municipis que més ho necessiten, especialment, els que estan en perill de despoblament a les comarques d’interior.

MENTRE EXISTISQUEN les diputacions provincials, hauran de funcionar amb criteris d’objectivitat que fulminen el clientelisme. Per això defenem l’eliminació progressiva dels convenis singulars excepte en casos excepcionals i emergències. La fórmula que han de seguir les institucions supramunicipals és la concurrència competitiva de projectes relacionats amb les estratègies d’acció a futur acordades amb les mancomunitats i la Generalitat Valenciana.

És imperatiu que les diverses institucions deixen de contraprogramar-se amb línies de finançament homòlogues. Pel contrari, han crear sinèrgies perquè els serveis apleguen a quantes més persones, millor. Ho fem ja amb la Llei de Serveis Socials del Botànic i ho farem amb l’accés a l’aigua potable, la millora de transport públic i de les comunicacions i en actuacions de sostenibilitat i emergència climàtica.

Compromís seguim contribuint a crear un nou model de Diputació més propera, més igualitària, més solidària i més sostenible.

*Diputat de Promoció Econòmica