+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Tribuna

La condició humana

 

Enric Pla Vall Enric Pla Vall
14/06/2018

Alcalde Joan Ribó, el meu reconeixement per l’oferiment d’obrir als abandonats de l’Aquarius el port i la ciutat de València, més que mai capital de lo millor dels valencians i les valencianes. Alcaldessa Ada Colau, com sempre va ser la primera a alçar la mà d’una Barcelona acollidora i solidària per oferir tots els mitjans per ajudar. En Espanya, perquè els sindaci (alcaldes) italians han alçat la veu contra un govern i un ministre sense cor, capaç de llançar a la mar dones encintes, bambini, ancians... L’exfiscal Luigi de Magistris, alcalde de Nàpols, es va declarar disposat a, sense pressupost, salvar vides humanes perquè «noi siamo umani, con un cuore grande». President Pedro Sánchez, ens ha donat una raó més de què calia enviar al partit dels «diners pels de casa» (en un sentit molt estricte) al passadís (esperem que sense retorn) de l’oposició. Sense la seua decisió, tots els oferiments que han seguit a Colau i Ribó no hagueren servit, com no van servir el 2015 quan el Govern de M. Rajoy, davant d’una onada similar de solidaritat, va ofegar-la en excuses i oblit, com ha passat a Itàlia. Vicepresidenta Mónica Oltra, confiem que sabrà teixir la xarxa que li estem oferint des dels municipis que reiterem la nostra voluntat de ser ciutats-refugi, per donar forma real i, sobretot, humana a aquest oferiment.

Ministre Matteo Salvini, entra per mèrits propis en la pitjor història de la infàmia, com un polític que ha substituït la humanitat i la grandesa de mires pel més miserable dels populismes. L’acompanyen els seus socis de govern i a algun portaveu de la dreta espanyola que, malgrat l’ostentació de peinetes i mantellines a les processons, no tenen pudor en manifestar-se contra l’ajuda als desvalguts (sobretot d’altres ètnies o cultures).

Tampoc en la «derechona» tots són iguals: el (de moment) president de Galícia López Feijoo ha ofert la Xunta per col·laborar en l’acollida. Segur que sap millor que altres lo perilloses que són certes aigües. La infàmia i la solidaritat són humanes. Però tan sols una d’elles cap al concepte d’humanitat.

*Alcalde de Vinaròs

   
1 Comentario
01

Por jps 17:20 - 14.06.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Oltra ya tiene el barco que queria y tendra mas muchos mas. No son refugiados refugiados pero tiene su barco y después que? Estatus especial . Para los desamparados de aqui no ? Ada colau tres cuartos de lo mismo , hoy se le ha tirado por la ventana un electricista con trabajos esporádicos , desahuciado, las ayudas en alqquilers sociales ya sabemos para quien son. Y los italianos son los que mas vidas han salvado y siguen salvando y mas acogen ante la falta de escrúpulos de Francia y la ue