En les últimes setmanes, hem assistit a una autèntica desfilada de premis i reconeixements per als esportistes d’Almassora. Des d’Elena Pesudo (campiona d’Espanya de frotennis) fins a Dídac Bonet o Adriana i Alexis Felip (ball esportiu), passant per Izan Lahoz (gimnàstica rítmica), Toni Herrera (culturisme) i Jordi Casals (pesca), el nom d’Almassora ha coronat el podis de nombrosos campionats d’àmbit estatal.

Totes elles i tots ells ens han enviat un missatge importantíssim: els i les joves tenen ganes, tenen objectius i tenen la motivació necessària per assolir-los. El seu exemple és fonamental en un moment en el qual la joventut ha d’escoltar qualificatius com «malfeiner», «acomodada» o «il·lús». Per això ens agrada visibilitzar els triomfs dels nostres esportistes i que la seua constància servisca com a model a les persones joves d’Almassora, un col·lectiu que té molt a oferir i en el qual dipositem tota la nostra confiança. Ho demostren iniciatives com Avalem Joves, gràcies a la qual 13 xiques i xics treballaran per a l’Ajuntament durant el pròxim any.

Ho demostra també el programa ConvivèncIES, activat per Diana Belliure a Serveis Socials juntament amb Creu Roja, per acompanyar i fer reflexionar els i les estudiants en període d’expulsió disciplinària. Fa més de dos anys que ho demostrem amb la consolidació, mes rere mes, del projecte de la Casa de Joventut d’Almassora, una iniciativa amb la qual la Regidoria de Joventut (dirigida per Xavier Trenco) aconsegueix que centenars de jove participen en activitats d’oci educatiu i s’involucren en propostes comunitàries en benefici de tot el municipi.

Però el valor d’allò que ens ha demostrat no és purament esportiu. Perquè la nostra joventut també és una mostra de com superar barreres i com transcendir els rols de gènere més enllà d’allò tradicional. Izan Lahoz destaca com a gimnasta en un món en què encara costa trobar xics i Aitana Safont (campiona nacional de llançament de martell) ha demostrat que les disciplines de força i de resistència també són cosa de xiques. Aquesta setmana han començat les classes de ioga gratuïtes que oferim al poble i a la platja i m’agrada veure com, cada vegada més homes s’apunten a aquesta pràctica.

Aprofite per felicitar els atletes que ens han fer enorgullir-nos de ser almassorines i els demane que mantinguen intacta eixa la il·lusió que els ha portat a triomfar. La seua motivació és la nostra i la de tota la joventut que només necessita una empenteta per brillar. Confiem en vosaltres.

*Primera tinent d’alcaldessa d’Almassora