Els últims estudis entorn del mercat laboral semblen coincidir a dir que una bona part dels llocs de treball que ja s’estan oferint en aquesta dècada i la següent estaran relacionats amb la Formació Professional. Totes les iniciatives al respecte seran positives, però la col·laboració amb els agents implicats és i serà clau per a dur endavant aquest desafiament.

En aquest sentit, des de la regidoria d’Educació de Castelló, presentem una iniciativa en forma de trobada que hem treballat des de dins del Consell Escolar Municipal i en la comissió d’FP. Dialogarem amb el teixit empresarial de la nostra ciutat i amb els professionals de la docència per tal que les nostres demandes de formació estiguen plenament coordinades, una tasca per a la qual comptarem també amb el suport, com no, del conseller d’Educació, Vicent Marzà.

ÉS PER AIXÓ que les administracions hem d’activar els mecanismes per a no saturar el mercat labora de persones formades en sectors que any rere any confirmem que no poden absorbir aquest personal. Més encara, hem de ser capaços d’oferir formació entre aquells nínxols econòmics que s’obren pas en un context de canvis ràpids en l’economia global i a casa nostra. Així, considerem importantíssima la formació professional ocupacional que pot cobrir necessitats immediates.

En una època en què la inclusió, la igualtat i el medi ambient són un desafiament per a totes les societats, la qualificació dels joves és fonamental per a preparar les noves generacions per a una realitat que requerirà una transformació integral dels nostres hàbits de vida i de treball. En la mesura que siguem capaços de respondre a aquest desafiament que plantegem podrem parlar d’una política que posa l’accent en les persones, perquè estarem proposant ferramentes que estan plenament connectades en la nostra realitat.

La creació d’un centre d’FP integrat que acompanye els sectors industrials a La Plana és una necessitat urgent a curt termini. Des de l’Ajuntament de Castelló, connectarem els agents implicats per a fer-ho possible i traçarem un pla de futur per l’FP a les nostres comarques.

*Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló