Reconeixem que la riquesa de la nostra terra és el nostre valor col·lectiu, més enllà de signes polítics. D’aquesta crisi eixim units. Aquest es el novè i darrer punt de la Declaració Institucional que acordarem tots els grups de l’Ajuntament d’Almenara al plenari del dimecres, i representa el que vos vull dir hui en aquesta columna d’opinió, la necessitat del consens i l’altura de mires en aquestos temps tant difícils que tenim ara, que ens han vingut de sobte, i es més, que ens deixaran una preocupant crisi econòmica. Ara més que mai hem de deixar les sigles polítiques enrere i treballar en conjunt per a recuperar-nos. Hi ha que tindre altura de mires.

I per això vull agrair des d’aquestes línies l’actitud, les propostes i la col·laboració de tots els grups municipals d’Almenara demostrada en els acords de la Declaració Institucional de l’últim plenari. El grup socialista, que governa junt al grup de Compromís per Almenara, el grup popular i els dos regidors no adscrits, es vam posar d’acord en demanar una sèrie de mesures que facilitarien que l’Ajuntament poguera ajudar en la reconstrucció post-coronavirus i millorar econòmicament invertint el superàvit i romanents, una moratòria dels Plans Econòmics Financers, optar a més fons europeus, participar dels extraordinaris o tindre autorització per fer ajudes complementàries a les pimes, comerços i autònoms.

Però açò no ha de quedar ací. Aquest consens i altura de mires per avançar ha de continuar. Tots i totes tenim eixa missió, deixar a un costat les sigles i treballar en conjunt per recuperar Almenara. El següent repte serà l’economia local, el refer els pressupostos per adaptar-los a la nova realitat, tasca en la que estem treballant ara i esperem que tornem a tindre el consens ja demostrat, tot pel bé del nostre poble, per a avançar i eixir endavant tots units.

Però l’altura de mires i el consens no ha de ser només locals. Cal anar més enllà, i fer arribar aquest a tots els àmbits, perquè d’aquesta manera, consensuant i arribant a acords, units i unides podrem eixir de la crisi. Cal treballar tots junts perquè estem en una situació extraordinària i l’objectiu es recuperar-nos el més prompte i amb les menors conseqüències. Per tant, apel·lem al consens i a l’altura de mires en aquestos temps del covid que ens ha tocat viure.

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló