Hauran observat que gran part de les informacions referides a educació estan íntimament relacionades amb Edificant, ja saben, el programa que vehicula la construcció i transformació dels centres a la ciutat. I amb eixe programa com a eix fonamental, des de la Regidora d’Educació de Castelló proposem uns pressupostos destinats a continuar desenvolupant la ciutat educadora, és a dir, una ciutat que eduque globalment en àmbits no formals per tal de generar una ciutadania democràtica i a favor de valors solidaris, de cura del medi ambient i la sostenibilitat, de la igualtat, la inclusió, la participació, la diversitat i la convivència.

És evident que les diferents àrees de govern de l’Acord de Fadrell ja treballem en aquest sentit, circumstància que simplifica les tasques. Però des d’Educació hem de marcar les directrius i la direcció en què volem créixer. És per això que hem plantejat projectes que vehiculen valors entre la nostra població escolar i que es replica en tota la comunitat escolar.

L’Escola Canta està ja sent l’eix vertebrador de la col·laboració que abasta quasi tots els centres de la ciutat, que transmet un missatge d’inflexió pel que fa al medi ambient i la col·laboració entre totes i tots. També estem orgullosos de les iniciatives que estan relacionades en la inclusió, com els itineraris escolars inclusius, el projecte amb Pedro Navarro, Sis Cordes Mil veus, o el projecte Musiquem.

Missatges i actuacions que aposten perquè l’educació siga, que ho és, un factor de cohesió social. Reforçarem aquesta aposta amb els patis oberts, llocs d’esplai i convivència repartits per tota la ciutat equitativament. En aquesta línia de treball volem incidir en la partida que treballa la inclusió des de la infantesa amb els recursos destinats al Fadrí de Colors i, per descomptat, en la línia proposada per a combatre l’assetjament a les aules, que tindrà un tractament especial en aquesta legislatura. Construir la ciutat educadora vol dir no deixar-se ningú darrere o al costat. Construir la Castelló del futur implica fer-ho, sobretot, des de les aules.

*Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló