Sí, parlem del tema que tant preocupa a tothom. Ens trobem en un estat d’alarma i cal ser responsables. Des de Compromís fem costat al govern municipal amb totes les actuacions que han hagut de prendre. Tots plegats vencerem l’amenaça!

Però en la memòria històrica mai podrem coincidir amb Benlloch. Portem anys demanant-li l’eliminació de les restes d’exaltació franquista. Hem aprovat mocions, preguntat en plens i portat iniciatives arreu.

La Llei de Memòria Històrica prohibeix exhibir símbols feixistes en qualsevol edifici públic o privat. Per això, en una finca privada amb un pati de similar disposició a la de l’Arxiprestal, l’Ajuntament sí va retirar els símbols a petició de Compromís. Ara, amb l’església de Roma no volen fer complir la Llei.

Per això, el senador Carles Mulet va adreçar-se al Govern de Sánchez per a preguntar com faríem perquè a Vila-real feren complir esta Llei. La resposta, que tothom pot llegir, era clara, citem literalment: «Si el Ayuntamiento de Vila-real no retirase el monumento señalado, el Gobierno requerirá a la Generalitat para que, en el ejercicio de sus competencias, haga cumplir lo previsto por la Ley». El portaveu municipal del PSOE vila-realenc es va posar nervioset: «no tenen projecte per a la ciutat i Mulet no fa res per Vila-real». Però la realitat s’imposa. Quantes iniciatives han fet els diputats socialistes per Vila-real? Cap ni una!

En canvi, Mulet ha registrat centenars de propostes que impliquen Vila-real que els socialistes van votar en contra. El nostre senador va reptar el PSOE perquè demostrara les iniciatives que han impulsat els seus senadors. Esperarem la resposta eternament perquè són inexistents.

*Regidor de Compromís per Vila-real