Fa un any presentàvem al Ple una moció demanant la implantació del servei de la fecundació in vitro a l’Hospital La Plana. Essent com és un hospital de referència comarcal, i més accentuadament en l’àmbit de la maternitat, consideràvem interessant valorar la incorporació d’aquest tractament per arrodonir la qualificació d’excel·lent amb què ja hi comptem.

A Compromís per Vila-real, quan vam haver de decidir qui la defensava, per motius obvis, vam valorar si ho feia el company Santi o jo. Potencialment podem ser pare o mare, però el debat va anar més enllà i, en un moment en què des dels governs progressistes es defensa fermament la corresponsabilitat, vam creure més idoni que Santi defensara la petició del servei. Volíem fer un exercici de pedagogia i deixar clar l’esmentat missatge de corresponsabilitat que per a nosaltres és un estil de vida.

D’altra banda, a aquest Ple sol·licitàvem les infraestructures sanitàries pendents al poble, algunes en standby des de fa anys. Degut a l’alerta sanitària moltes estan de nou a la palestra, com és el centre de salut per a veïnes i veïns de la zona centre. Aprovada per unanimitat, i ja contentes per això, Balma i jo vam assistir a un escenari dantesc en les explicacions de vot. Des d’Unides Podem no sols feien al·lusions personals a Santi Cortells , qui justament no es trobava present per estar de permís per paternitat, sinó que aquestes van ser desafortunades i ofensives per a les persones que es fan o es faran tractaments de fertilitat. A més, posteriorment, en la seua disculpa-justificació als mitjans, una de les raons ha estat la ironia o literalment al·lusions a la «barra del bar».

Senyores i senyors, som representants públics i, en conseqüència, hem de serexemple. A més d’estar percebent un salari per l’exercici polític, cal estar a l’altura de les persones a qui representem.Un Ple no pot semblar ni aproximar-se al que és una «barra de bar». Supose que aquest ha estat el motiu que ha agreujat el dolor que sentim pel que ha esdevingut. H

*Portaveu Compromís per Vila-real